Pileli Tatlı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pileli Tatlı Tarifi1 yumurta 1 kg un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karbonat 250 gr dövülmüş ceviz 125 gr tereyağ (üzeri için) ŞERBETİ: 5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1 limon suyu Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke koyup su ve süt karışımı ile yoğurun Ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın ve üzeri örtüp 1 saat dinlendirin Limon büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın Üzerine ceviz serpip oklavaya sarın Hafifçe büzüp oklavayı çekin Tepsinin ortasına koyun Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayın Hamurun ucundan ekleyerek sarın Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derece fırında kızarana kadar pişirin (Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır) Tepsi ılınınca üzerine şerbet dökün, üzerini örtün ve en az 4 saat bekletin Arzuya göre süsleyin Not: Şekerle suyu 15 dk kaynatıp limon suyunu koyarak ateşten alın |
|