Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pileli, tarifi, tatlı

Pileli Tatlı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pileli Tatlı Tarifi



1 yumurta

1 kg un

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı eritilmiş margarin

2 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı karbonat

250 gr dövülmüş ceviz

125 gr tereyağ (üzeri için)

ŞERBETİ:

5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 limon suyu

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke koyup su ve süt karışımı ile yoğurun Ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın ve üzeri örtüp 1 saat dinlendirin Limon büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın Üzerine ceviz serpip oklavaya sarın Hafifçe büzüp oklavayı çekin Tepsinin ortasına koyun Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayın Hamurun ucundan ekleyerek sarın Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derece fırında kızarana kadar pişirin (Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır) Tepsi ılınınca üzerine şerbet dökün, üzerini örtün ve en az 4 saat bekletin Arzuya göre süsleyin

Not: Şekerle suyu 15 dk kaynatıp limon suyunu koyarak ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.