Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, donut, karnaval, macaristan, tarifi

Donut ( Karnaval Çöreği ) Tarifi ( Macaristan )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Donut ( Karnaval Çöreği ) Tarifi ( Macaristan )



Donut ( Karnaval Çöreği ) Tarifi ( Macaristan )

4 su bardağı un
3 yumurta sarısı
125 gr tereyağı
1/2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı
1 çay fincanı kayısı marmeladı
1 limon
1 küçük paket ekmek mayası
2 litre sıvıyağ

Sütü kaynatıp, ılıtın ve içine 2 çorba kaşığı un ile elinizle ufalayarak ekmek mayasını koyun Karıştırıp mayanın kabarması için sıcak bir yere bırakın Tereyağını tavaya koyun ve kısık ateşte eritin Limonun kabuğunu rendeleyin
Derin bir kaba unu koyup içine limon kabuğu rendesini, yumurta sarılarını, toz şekeri ve sütte kabarmış olan mayayı ilave edin Biraz elinizle karıştırıp içine erimiş tereyağını ılık olarak koyun ve tekrar yoğurun Sarı, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edeceksiniz Üzerine bir parça un serpip, hamuru oda sıcaklığında 45 dakika, kabarıp yumuşayıncaya kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenerek kabarmış, hemen hemen 2 misli olmuş, kulak memesinden daha yumuşak olan hamuru, hamur tahtasını unlayarak, bir merdane ile çok bastırmadan 2 cm kalınlığında açın Daha sonra hamurdan, bir kalıp veya bir su bardağı ağzı kullanarak 6-7 cm çapında daireler halinde yuvarlak çörekler kesin Hazırladığınız çörekleri tekrar biraz daha kabarmaları için 10 dakika kadar dinlendirin Bu arada derin bir tencereye 2 litre sıvıyağı boşaltın ve kızdırın Kızmış yağın içine bir tutam un atarak kızgınlığını kontrol edin Hazırlayıp tekrar dinlendirdiğiniz çöreklerin üst kısımlarından ortalarına parmağınızla bastırarak küçük çukurlar açın ve kızgın yağa atın Çörekleriniz hemen kabararak kızarırlar ve etraflarında hafif açık renk bir çizgi, çizginin altı ve üstü nar gibi kızarmış olan pufadak çörekler olurlar
Kızaran Donut'ları bir kevgirle kağıt peçetelerin üzerine çıkartın Sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpin Kayısı marmeladının içine portakal çiçeği esansını koyarak bir parça açın ve Donut'ların ortalarındaki çukurlara doldurun Dilerseniz bir krem sıkacağı ile çöreğin bir kenarından içine de bir parça koyabilirsiniz

Not: Macarlar ocak ayı sonundaki festivallerinde mutlaka Donut yaparlar ve iki Donut'ın içine madeni para koyarlar Bu Donut'ları yalnızca genç bekar kız ve erkekler yer Yerken bu para kime gelirse o yıl evlenir derler Siz de dilerseniz birer adet madeni 1 lirayı iki Donut'a koyun Yalnız konuklarınıza ve aile bireylerine söyleyin ki Donut'ları yemeden içini kontrol etsinler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.