Tuzlu Ay Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Ay TarifiTuzLu Ay Tarifi MALZEME: 300 gr un 150 gr tereyağı 150 gr patates 150 gr kaşar peyniri rendesi 5 adet yumurta 20 gr maya HAZIRLANIŞI: Un ve tereyağı bıçakla kesilir Haşlanıp elekten geçmiş patates ilâve edilir Sonra 2 yumurta sarısı ile maya ilâve edilir ve hamur yoğrulur Hamur açılır, üçgen şeklinde kesilir Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı ile karıştırılır ve üçgenlerin içine birer parça konulup kıvrılıp ve ay şekli verilir Tabi bu ayların şişkin orta kısımlarında peynirli yumurta bulunacak sivri uçları sadece hamur kalacaktır Ayların hepsi yağlanmış bir tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısı elle veya fırçayla sürülür, hafif ateşte pişirilir |
Tuzlu Ay Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Ay TarifiTuzLu Ay Tarifi MALZEMESİ 3 Su bardağı un 1 Küçük paket margarin 4 Kaşık süt 3 Adet patates 2 Çay kaşığı maya 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi YAPILIŞI 1 Unla karıştırarak margarini bıçakla kıyınız ve buna, haşlanarak püre haline getirilmiş patatesleri ilave ediniz 2 İki yumurta sarısı, ılık sütü ve mayayı (kabarmış olarak ilave ediniz) 3 Az tuz ilavesiyle hamuru iyice yoğurunuz 4 Kabarması için ılık bir yerde bir saat bekletiniz 5 Hamuru küçük bezeler yapıp, merdane ile 15 cm çapmda ve yarım cm kalınlığında açarak dörde bölünüz 6 Yuvarlak kenarına yumurta ve kaşar peyniri karışımı içten koyarak sarınız, ay şekli veriniz ve üstüne yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz 7 Orta ısılı fırında pişiriniz ve sıcakken servis yapınız |
|