Labneli Sosyete Mantısı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Labneli Sosyete Mantısı TarifiLabneli Sosyete Mantısı Tarifi 1 paket labne (80 gr) 3 adet yufka 250 gr kıyma 2-3 adet soğan Tuz ve karabiber Maydanoz (1/4 demet) 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ üzeri için sarımsaklı yoğurt nane toz kırmızı biber Soğanı yağda biraz kavurduktan sonra kıymayla kavurup suyunu çektikten sonra karabiber ve tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz ve maydanozları ilave edip biraz ılımaya bırakıyoruz Yufkayı tezgaha serip 6 parçaya bölüyoruz ve her bir parçanın geniş yerine kıymalı harçtan koyuyoruz Daha sonra yufkayı sarıyor ve gül böreği şeklinde katlıyoruz Yağlanmış tepsiye böreklerimizi diziyoruz Bir kapda yoğurdu , sıvı yağı , labneyi , 1 yumurtayı çırpıyoruz Böreklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz Üzeri kızarınca fırından alıp servis tabağına koyuyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt nane ve kırmızı toz biber dökerek sıcak servis ediyoruz Tereyağı sevenler için tereyağında kırmızı toz biberi yakıp yoğurdun üzerine dökebilirsiniz |
Labneli Sosyete Mantısı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Labneli Sosyete Mantısı TarifiLabneli Sosyete Mantısı Tarifi pınar labne yoğurt ( isterseniz) hamur ( el yapımı ) kıyma ilk önce hamurumuzu yapıyoruz sonra üstüne 1 yemek bıçağı pınar labne sürüyoruz üstüne kıymamızı serpiyoruz üstünü hamur ile yine kapıyoruz aynı işlemi üst üste 5 kere yapıyoruz fırına 1 saat derecesinde ayarlayıp fırına koyuyoruz sunarken üstüne yoğurt koyabilirsiniz |
|