![]() |
Fıstıklı Katmer Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Katmer TarifiFıstıklı Katmer 2 adet hazır yufka 2 yemek kaşığı tereyağı 1 bardak yeşil fıstık içi dövülmüş yarım su bardağı pudra şekeri Kızartmak için 3 çorba kaşığı tereyağı Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın, eritilmiş ılıtılmış tereyağının yarısını yufkanın her tarafına deyecek şekilde fırçayla sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Fıstıklı Katmer Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Katmer TarifiHamur için; 150 gr ![]() 1 çay bardağı su 1 çay bardağı tuz İçi için; 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı 100 gr ![]() Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|