Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, kaymaklı

Kaymaklı Açma

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Açma









Malzemeler:

1 kase Kaymak
1 adet Yumurta
1 çay bardağı Sıvı Yağ
½ paket Margarin
2 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ kibrit kutusu Yaş Maya
Aldığı kadar Un

İç malzemesi ( Kaşar peyniri )

Yapılışı:Genişçe bir kapta yaş mayayı, toz şekeri, kaymağı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın Tüm malzemeyi yoğurarak hamur haline getirin Hamuru 35 dk kadar dinlendirip mayalanması için bekleyin Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarsını sürüp susam serpin 190 derece ısıda poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar pişirinAfiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.