Kaymaklı Açma |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı AçmaMalzemeler: 1 kase Kaymak 1 adet Yumurta 1 çay bardağı Sıvı Yağ ½ paket Margarin 2 tatlı kaşığı Toz Şeker 1 tatlı kaşığı tuz ½ kibrit kutusu Yaş Maya Aldığı kadar Un İç malzemesi ( Kaşar peyniri ) Yapılışı:Genişçe bir kapta yaş mayayı, toz şekeri, kaymağı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın Tüm malzemeyi yoğurarak hamur haline getirin Hamuru 35 dk kadar dinlendirip mayalanması için bekleyin Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarsını sürüp susam serpin 190 derece ısıda poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar pişirinAfiyet olsun… |
|