Cevizli Hamurpare Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Hamurpare TarifiCevizli Hamurpare Tarifi 1 paket margarin 1 çorba kaşığı irmik 1 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limon Üzeri için: 30 adet bütün iç ceviz Önce şerbet yapılır, soğumaya bırakılır Margarin eritilir, ılıtılır Üzerine yumurta ve şeker eklenir, çatalla çırpılır İrmik, kabartma tozu ve bütünleşmiş hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur Sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye az aralıklarla dizilir Hamurların üzerine bütün cevizler bastırarak yerleştirilir Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir |
|