Susamlı Gül Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Gül Böreği Tarifi5 yufka 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 çay bardağı süt İç malzemesi için peynir 1 yumurta Susam Sıvıyağ Yufkanızı ilk etapta geniş bir zemin üzerine serinBu esnada süt yoğurt ve sıvı yağdan oluşan iç sosunuzu oluşturun Sermiş olduğunuz yufkanızın üzerine sosunuzu karıştırarak bir tatlı kaşı yardımıyla etraflıca dökerek serpin, peynirinizi yufkanızın iç kısmına koyarak yufkayı sarmaya başlayın sarma işlemi sonunda yufkanızı bir bıçak yardımıyla göz kararı tam ortadan kesin kesilen kısımdan içe alarak gül şekli gibi iç içe yufkayı sarın,diğer parçayıda alın ve gül gibi sarın yufkalarınız bitene kadar bu işleme devam edin üzerlerine yumurtayı kırıp sürün ve susam veya çörek otula süsleyin 100 -150 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin |
|