Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Tepsi Böreği TarifiPırasalı Tepsi Böreği Tarifi 6 adet yufka 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı süt İç için: 4 adet orta boy pırasa 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuÜzeri için: Susam Önce iç hazırlanır; pırasalar ince kıyılır, sıvıyağa atılır, tuz eklenir, yumuşayana dek kavrulur, soğumaya bırakılır Süt, sıvıyağ ve yumurtalar çırpılır İlk yufka yağlanmış tepsiye yayılır, kenarlardan sarkan kısımlar kesilir, üzerine atılır Sütlü karışımdan 4-5 kaşık gezdirilir Üzerine 2 yufka aynı şekilde yerleştirildikten sonra pırasalı iç yayılır Kalan 3 adet yufka aynı şekilde sütlü karışım aralarına gezdirerek yerleştirilir En üste kalan sütlü karışım dökülür Susam serpilir Kare kare dilimlenir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
|