Minik Karışık Pide Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik Karışık Pide TarifiMinik Karışık Pide Tarifi MALZEMELER 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar ılık su iç harcı için: Sucuk kaşar peyniri pastırma sosis HAZIRLANIŞI Karıştırma kabına unu döküp, üzerine kuru mayayı serpip, tuzunu ilave edip, ılık suyla hamuru yoğuruyoruz Hamurumuz dinlenirken kaşar peynirini rendeliyoruz Sucukları ve sosisleri dilimliyoruz Hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopartıp merdaneyle bir karış boyunda, dört parmak eninde açıyoruz, içerisine elimizdeki iç harçlardan koyup pide şeklini veriyoruz Yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz Hamurun tamamına bu işlemi uyguluyoruz 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra fırça yardımıyla pidelerin kenarlarına zeytinyağı sürüyoruz Sıcakken servis yapıyoruz Not: Çeşitli iç harçlar yapabilirsiniz Pideleri yaparken eldeki ve evdeki imkanlara göre yapıyoruz |
|