Bisküvi Koko Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvi Koko TarifiBİSKÜVİ KOKO Malzemesi: 160 gram hindistancevizi 280 gram pudra tekeri 8 adet yumurta akı Hazırlanışı: Bjr tencereye hindistancevizini, pudra şekeri ve yumurtaların aklarını koyarak tahta kaşıkla karıştırın Sonra bu bulamacı orta ısıdaki ateşte bir tahta kaşık ile tencerenin dibini kazırcasına karıştırarak ısıtın Kıvama gelmiş olan karışımı ateşten alarak bir sıkma torbasına koyun, içi yağlantmş, sonra hafifçe unlanmış bir fırın tepsisine iki buçuk santim büyüklüğünde, yuvarlaklar halinde sıkın Daha sonra tepsiyi ortadan daha az ısıdaki fırına sürerek kurabiyelerin üstleri hafifçe kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin Tepsiyi fırından alarak bisküviler soğuduktan sonra servis yapın |
|