Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, milföy, püreli, tarifi

Kestane Püreli Milföy Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püreli Milföy Tarifi



Kestane Püreli Milföy Tarifi

500 gr un
2,5 dl ılık su
450 gr tereyağı veya margarin
2 Yumurta sarısı
tuz
KESTANE PÜRESİ:
750 gr kestane
1 Bardak süt
250 gr şeker

Unu hamur tahtasına eleyiniz Ortasını genişçe açınız
İki yumurta sarısı, ılık su, tuz ilâve ediniz Yuğurunuz (kulak memesi yumuşaklığında olan hamuru yuğurarak özleştiriniz) 10 dakika dinlendiriniz
Hamurun altına ve üstüne un serperek açınız (3 mm inceliğinde)
Tereyağı veya margarini kâğıt arasında merdane ile 1-2 üzerine vurarak yumuşatınız
Önce açtığınız hamurun ortasına yumuşatılmış yağı koyunuz
Hamurun kenarlarını yağ üzerine kapatınız
Hamuru biraz un serperek dikdörtgen biçiminde 1 cm kalınlığında açınız Ve katlayınız
Bir defa daha açınız Katlayınız Altına ve üzerine ün serperek düz bir kap içine koyarak 20 dakika soğuk bir yerde veya buzdolabında dinlendiriniz
Hamur dinlendikten sonra tekrar hamur tahtasına un serperek açınız, katlayınız
Birinci defada 2 defa açınız, katlayınız Bu biçimde hamur, dinlenip, açılması 3 defa olacak, her açışta 2 defa açıp katlayacak ve dinlendireceksiniz
Dördüncüsünde hamuru 3 mm inceliğinde düzgün dikdörtgen açmız Ve dört eşit parçaya bölünüz
Dört eşit parça hamuru ayrı ayrı tepsilerde pişiriniz Kabarmaması için üzerini çatalla deliniz
Fırında pembeleşirken üzerine toz şekeri ekiniz
Biraz şeker ile gevrekleşen hamuru pembeleşince fırından alınız,
Bir katının arasına kestane püresi döşeyiniz Üzerine toz şekeri serpiniz
İkinci pişmiş hamuru üzerine kapatınız
Bir süre sonra dilimlere kesiniz ve tabağa yerleştiriniz

Kestane Püresi:
Soyulmuş kestaneyi suda haşlayınız İnce kabuklarını çıkarınız
Bir tencereye koyarak üzerini örtecek kadar su ile pişiriniz
Tencere içinde yarım bardak su kalınca, şekerini atınız
Şeker eridikten sonra ateşten alınız Püre makinasmdan geçiriniz
Kaynatılmış 1 bardak süt ilâve ediniz Marmelat kıvamında bir püre biçiminde kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.