Kestane Püreli Milföy Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Püreli Milföy TarifiKestane Püreli Milföy Tarifi 500 gr un 2,5 dl ılık su 450 gr tereyağı veya margarin 2 Yumurta sarısı tuz KESTANE PÜRESİ: 750 gr kestane 1 Bardak süt 250 gr şeker Unu hamur tahtasına eleyiniz Ortasını genişçe açınız İki yumurta sarısı, ılık su, tuz ilâve ediniz Yuğurunuz (kulak memesi yumuşaklığında olan hamuru yuğurarak özleştiriniz) 10 dakika dinlendiriniz Hamurun altına ve üstüne un serperek açınız (3 mm inceliğinde) Tereyağı veya margarini kâğıt arasında merdane ile 1-2 üzerine vurarak yumuşatınız Önce açtığınız hamurun ortasına yumuşatılmış yağı koyunuz Hamurun kenarlarını yağ üzerine kapatınız Hamuru biraz un serperek dikdörtgen biçiminde 1 cm kalınlığında açınız Ve katlayınız Bir defa daha açınız Katlayınız Altına ve üzerine ün serperek düz bir kap içine koyarak 20 dakika soğuk bir yerde veya buzdolabında dinlendiriniz Hamur dinlendikten sonra tekrar hamur tahtasına un serperek açınız, katlayınız Birinci defada 2 defa açınız, katlayınız Bu biçimde hamur, dinlenip, açılması 3 defa olacak, her açışta 2 defa açıp katlayacak ve dinlendireceksiniz Dördüncüsünde hamuru 3 mm inceliğinde düzgün dikdörtgen açmız Ve dört eşit parçaya bölünüz Dört eşit parça hamuru ayrı ayrı tepsilerde pişiriniz Kabarmaması için üzerini çatalla deliniz Fırında pembeleşirken üzerine toz şekeri ekiniz Biraz şeker ile gevrekleşen hamuru pembeleşince fırından alınız, Bir katının arasına kestane püresi döşeyiniz Üzerine toz şekeri serpiniz İkinci pişmiş hamuru üzerine kapatınız Bir süre sonra dilimlere kesiniz ve tabağa yerleştiriniz Kestane Püresi: Soyulmuş kestaneyi suda haşlayınız İnce kabuklarını çıkarınız Bir tencereye koyarak üzerini örtecek kadar su ile pişiriniz Tencere içinde yarım bardak su kalınca, şekerini atınız Şeker eridikten sonra ateşten alınız Püre makinasmdan geçiriniz Kaynatılmış 1 bardak süt ilâve ediniz Marmelat kıvamında bir püre biçiminde kullanınız |
|