Yozgat Böreği (Yozgat) Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yozgat Böreği (Yozgat) TarifiYozgat Böreği (Yozgat) Tarifi Yarım kg ıspanak, 1 baş kuru soğan, 100 gram pastırma, 1 adet domates, 1 çorba kaşığı margarin, 1 adet yumurta, karabiber, yarım kg yufka, kızartamak için sıvıyağ Ispanağı temizleyip, yıkadıktan sonra, su koymadan, kısık ateşte haşlayın Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin Bu arada bir tavaya margarini alın Soğanı yemeklik doğrayın Margarinle beraber kavurun Domatesi rendeleyerek ilave edin Pastırmayı küçük küçük doğraya-rak tavaya alın En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin Yufkaların her birini 4'e bölerek içine hazırladığınız içten koyun Dilediğiniz şekilde sarın (muska ya da paçanga böreği gibi olabilir) Börekleri kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın |
Yozgat Böreği (Yozgat) Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yozgat Böreği (Yozgat) TarifiYozgat Böreği (Yozgat) Tarifi 2 Yarım kg ıspanak 1adet domates 1 adet soğan 15 dilim pastırma 3 adet hazır yufka 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Kızartma yağı Ispanağı kısık ateşte haşlayıp ezin Tereyağda, doğranmış soğanı kavurun ve rendelenmiş domatesi ilave edin Üstüne doğranmış pastırmağı, ıspanağı yumurtayı, karabiberi ve tuzunu ekleyin Yufkaları dörde bölerek her birine hazırladığınız içi paylaştırıp sarın Kızgın yağda kızartın Afiyet olsun |
|