Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, beypazarı, mantı, tarifi

Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)



Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)

1 kilogram un

Aldığı kadar un (sert hamur için

Alabildiği kadar tuz

İçi için:

Yarım kilogram kıyma

1 orta boy soğan

Yeterince baharat

Yarım demet maydanoz

Sos için:

3 yemek kaşığı Teremyağ

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı nane

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt

Iç malzemenin yapılışı:

İnce ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz ve baharatlar hep birlikte karıştırılarak hazırlanır

Sosun yapılışı:

Teremyağ bir tavada orta ateşte eritilir İçine salça konularak birkaç kez karıştırılır Nane ve baharat ilave ederek ateşten alınır

Un, yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur yoğrulur Hazırlanan hamur pazılara ayrılır ve 15-20 dakika dinlendirilir Daha sonra pazılar yuvarlak olarak açılır Küçük kareler halinde kesilir Hazırlanan iç malzeme karelerin ortasına konarak dört bir uçları birleştirilir Yapılan mantılar yeterince su konulmuş bir tencerede pişirilir Haşlanan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülerek servise hazır hale getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.