Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara) 1 kilogram un Aldığı kadar un (sert hamur için Alabildiği kadar tuz İçi için: Yarım kilogram kıyma 1 orta boy soğan Yeterince baharat Yarım demet maydanoz Sos için: 3 yemek kaşığı Teremyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı nane Arzuya göre sarımsaklı yoğurt Iç malzemenin yapılışı: İnce ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz ve baharatlar hep birlikte karıştırılarak hazırlanır Sosun yapılışı: Teremyağ bir tavada orta ateşte eritilir İçine salça konularak birkaç kez karıştırılır Nane ve baharat ilave ederek ateşten alınır Un, yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur yoğrulur Hazırlanan hamur pazılara ayrılır ve 15-20 dakika dinlendirilir Daha sonra pazılar yuvarlak olarak açılır Küçük kareler halinde kesilir Hazırlanan iç malzeme karelerin ortasına konarak dört bir uçları birleştirilir Yapılan mantılar yeterince su konulmuş bir tencerede pişirilir Haşlanan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülerek servise hazır hale getirilir |
|