Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burgu, ekmek, peynirli, tarifi

Peynirli Burgu Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Burgu Ekmek Tarifi



Peynirli Burgu Ekmek Tarifi

Malzemeler :
  • 4 su b un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su b süt
  • 1 çorba k tereyağı
  • 1 tatlı k tuz
  • 1 çorba k toz şeker
  • alabildiği kadar ılık su
  • 100 gr mihaliç peyniri
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • süt
  • şeker
  • sıvıyağ
Hazırlanışı :
Unumuzun üzerine mayayı,tuzu ve şekeri ekliyoruz Sütü ve tereyağını da koyduktan sonra yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz Hamurumuzu elimizle biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üzerine kapatıp rulo yapıyoruz Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği buruyoruz Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz üzerinin daha iyi kızarması için yumurta sarısı,sıvıyağ ve süt karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz Mümkünse bu şekilde en az 2 saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Peynirli Burgu Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Burgu Ekmek Tarifi



Peynirli Burgu Ekmek Tarifi

Alebildiğince ılık su
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı toz şeker
Bir su bardağı süt
Yüz gram mihaliç peyniri
Dört su bardağı un
Bir paket yaş maya
Üstünü hazırlamak için;
Yumurta sarısı
süt
şeker
sıvıyağ

Unumuzun üstüne tuzumuzu, mayamızı, şekerimizi, sütü ve tereyağını da ekledikten sonra azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz Hamurumuzu el yardımı ile biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üstine kapatıp rulo yapıyoruz Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği burma haline getiriyoruz Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz Üstünün daha iyi kızması için yumurta sarısımızı, sıvıyağımızın ve de sütümüzün karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz Mümkünse bu şekilde minimum 120 dakika mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış yüzseksen derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.