Peynirli Burgu Ekmek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Burgu Ekmek TarifiPeynirli Burgu Ekmek Tarifi Malzemeler :
Unumuzun üzerine mayayı,tuzu ve şekeri ekliyoruz Sütü ve tereyağını da koyduktan sonra yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz Hamurumuzu elimizle biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üzerine kapatıp rulo yapıyoruz Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği buruyoruz Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz üzerinin daha iyi kızarması için yumurta sarısı,sıvıyağ ve süt karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz Mümkünse bu şekilde en az 2 saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz |
Peynirli Burgu Ekmek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Burgu Ekmek TarifiPeynirli Burgu Ekmek Tarifi Alebildiğince ılık su Bir çorba kaşığı tereyağı Bir tatlı kaşığı tuz Bir çorba kaşığı toz şeker Bir su bardağı süt Yüz gram mihaliç peyniri Dört su bardağı un Bir paket yaş maya Üstünü hazırlamak için; Yumurta sarısı süt şeker sıvıyağ Unumuzun üstüne tuzumuzu, mayamızı, şekerimizi, sütü ve tereyağını da ekledikten sonra azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz Hamurumuzu el yardımı ile biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üstine kapatıp rulo yapıyoruz Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği burma haline getiriyoruz Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz Üstünün daha iyi kızması için yumurta sarısımızı, sıvıyağımızın ve de sütümüzün karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz Mümkünse bu şekilde minimum 120 dakika mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış yüzseksen derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz |
|