Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, gaziantep, taze, yoğurtlu

Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)



Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)

Yarım kg taze bakla
Yarım kg yağsız dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
10 adet taze sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tuz

Et bir tencereye aktarılır, üzerine 3 su bardağı su ve ince kıyılmış soğan eklenir Et yumuşayana kadar haşlanır
Üzerine ayıklanmış taze bakla ve tuz eklenir İri doğranmış sarımsaklar da katılır Baklanın rengi değişene kadar pişirilir Diğer tarafta yoğurt ve yumurta iyice çırpılır, kaynayan etli baklanın suyundan eklenerek ılıştırılır Yemeğin üzerine dökülür En son tereyağı eritilir safranla karıştırılır Üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.