Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı TarifiTerbiyeli Kuzu Şiş ve Meyhane Pilavı Tarifi 700 Gr Kuzu şiş için kuzu kuşbaşı 3 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için yoğurt 2 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için domates salçası 1/2 Adet Kuzu şiş için soğan rendesi 1 Diş Kuzu şiş için sarımsak 5 Yaprak Kuzu şiş için taze kekik 4 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için zeytinyağı 2 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için pul biber 1 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için tatlı kırmızı toz biber 2 Su Bardağı Meyhane pilavı için bulgur 2 Su Bardağı Meyhane pilavı için haşlanmış nohut 1 Adet Meyhane pilavı için havuç 1 Adet Meyhane pilavı için kırmızı biber 1 Adet Meyhane pilavı için yeşil biber 1/2 Adet Meyhane pilavı için kereviz sapı 1 Adet Meyhane pilavı için soğan 1 Diş Meyhane pilavı için sarımsak 1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için domates salçası 1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için biber salçası 1 Tutam Meyhane pilavı için şeker 4 Çay Bardağı Meyhane pilavı için et suyu 1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için tereyağı 1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için zeytinyağı 6 Yaprak Pesto sos için taze nane 1 Diş Pesto sos için sarımsak 2 Çorba Kaşığı Pesto sos için zeytin yağı Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yoğurt, salça, soğan, sarımsak, taze kekik, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve toz biberle iyice harmanladıktan sonra minimum 8 saat buzdolabında bekletin Daha sonra şişlere dizerek ızgara tavada her yönünü pişirin Pilav için küp küp doğradığınız havuç, yeşil- kırmızıbiber ve kereviz saplarını, erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında soteleyin İçerisine 1 adet doğranmış soğan ilave edin Soğanlarda kavrulduktan sonra biber salçasını ve bir tutam şekeri ilave edin Karışım karamelize olduktan sonra 3-4 kepçe et suyu ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Sebzeler yumuşadığında bulguru ilave edin Ocaktan almadan 7-8 dakika önce nohutları ekleyin ve demlenmeye bırakın Pesto sos: Nane yapraklarını 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte blenderden geçirin |
|