Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, meyhane, pilavı, tarifi, terbiyeli, şiş

Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kuzu Şiş Ve Meyhane Pilavı Tarifi



Terbiyeli Kuzu Şiş ve Meyhane Pilavı Tarifi

700 Gr Kuzu şiş için kuzu kuşbaşı

3 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için yoğurt

2 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için domates salçası

1/2 Adet Kuzu şiş için soğan rendesi

1 Diş Kuzu şiş için sarımsak

5 Yaprak Kuzu şiş için taze kekik

4 Çorba Kaşığı Kuzu şiş için zeytinyağı

2 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için pul biber

1 Tatlı Kaşığı Kuzu şiş için tatlı kırmızı toz biber

2 Su Bardağı Meyhane pilavı için bulgur

2 Su Bardağı Meyhane pilavı için haşlanmış nohut

1 Adet Meyhane pilavı için havuç

1 Adet Meyhane pilavı için kırmızı biber

1 Adet Meyhane pilavı için yeşil biber

1/2 Adet Meyhane pilavı için kereviz sapı

1 Adet Meyhane pilavı için soğan

1 Diş Meyhane pilavı için sarımsak

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için domates salçası

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için biber salçası

1 Tutam Meyhane pilavı için şeker

4 Çay Bardağı Meyhane pilavı için et suyu

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için tereyağı

1 Çorba Kaşığı Meyhane pilavı için zeytinyağı

6 Yaprak Pesto sos için taze nane

1 Diş Pesto sos için sarımsak

2 Çorba Kaşığı Pesto sos için zeytin yağı

Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yoğurt, salça, soğan, sarımsak, taze kekik, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve toz biberle iyice harmanladıktan sonra minimum 8 saat buzdolabında bekletin Daha sonra şişlere dizerek ızgara tavada her yönünü pişirin

Pilav için küp küp doğradığınız havuç, yeşil- kırmızıbiber ve kereviz saplarını, erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında soteleyin İçerisine 1 adet doğranmış soğan ilave edin Soğanlarda kavrulduktan sonra biber salçasını ve bir tutam şekeri ilave edin Karışım karamelize olduktan sonra 3-4 kepçe et suyu ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Sebzeler yumuşadığında bulguru ilave edin Ocaktan almadan 7-8 dakika önce nohutları ekleyin ve demlenmeye bırakın

Pesto sos: Nane yapraklarını 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte blenderden geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.