Sağanak Sağanak Sana Koşuyorum.. |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağanak Sağanak Sana Koşuyorum..Rüzgarda savrulan kuru bir yaprak gibi şimdiler de gönlüm, Yorgunum, bıraktım kendimi Bir oyana bir buyana savruluyorum Düşüncelerim savruluyor, ben savruluyorum Başımı kaldırıp gökyüzüne bakıyorum; Hep böyle gri miydi? Ve böylesine soğuk Bilmiyorum Gökyüzü mü böylesine karanlık, Yoksa yüreğim mi yıldızları görmemeye inatlı? Bilmiyorum Hangimiz daha çok ve daha içli döküyoruz gözyaşlarını Ve hangimiz, hangimizin damlalarında saklıyoruz hüznünü Bilmiyorum Bildiğim tek şey var, Sen daha temiz ağlıyorsun yağmurum Güller, uzanmış gökyüzüne, damlalarını bekliyor hasretle; Gelse de okşasa bizi Peki ya ey gönlümdeki Gonca, Sen Güllerin Efendisi, Sen ne haldesin? Gözlerin nemli, boynun bükük mü? Sancıyor mu yüreğin bu mücrime? Utanıyor musun halimden? Affet beni, affet yüreğimdeki Gonca, Affet beni ki köklerin kirli gözyaşımla sulanmakta Ben Sana yağmur olamadım, Biliyorum… Ama Sen, hep En Sevgili, Sen hep ümitli Yağacak dedin; Bir gün o da aşktan yağacak Bak işte yağıyorum, Dualarımı katıp gözyaşlarıma, Sağanak sağanak Sana koşuyorum Kapındayım, geldim işte, Ey vefasız sevdalının vefalı Sevgilisi, Günahkar damlaların tertemiz Efendisi alıntı |
|