Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değildir, felaket, ölmek

Ölmek Felaket Değildir

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölmek Felaket Değildir

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Ölmek felaket değildir Öldükten sonra başına gelecekleri bilmemek, tedbirini almamak felakettir

Senin yaşta iken günahı azken ölmek elbette büyük nimet olur Bizim her gün günahımız artıyor Ölümü günde yirmi kere düşünen şehid olarak ölür Hep ölümden bahsetmek sünnettir Ölümden kaçış olmaz Ölüm, sevgiliyi sevgiliye kavuşturan köprüdür

Ölüm müslümana hediyedir Ölüm, ölmemek üzere doğuştur Ölüm olmasaydı bu hayat hiç çekilir miydi? Ölüm, müslümanın teselli kaynağıdır, hasretidir Hatta bir evliya zat buyurur ki, (Ben Azrail aleyhisselamı Cebrail aleyhisselamdan daha çok seviyorum) Derler ki efendim hikmeti ne? (Çünkü o beni Rabbime kavuşturuyor) cevabını verir

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri buyuruyor ki:

Allahü teâlâya kavuşturduğu için, ölüm sevilir Sevdiğim kimsenin kalmasını da, ölmesini de severim Dost dosta kavuşmak istemez mi? Azrail aleyhisselam, İbrahim aleyhisselamdan ruhunu almak için izin istediğinde, (Nasıl olur, Dost, dostun canını alır mı hiç?) dedi Allahü teâlâ, Azrail aleyhisselam ile haber gönderip, (Dost dosta kavuşmaktan kaçınır mı?) buyurunca, (Ya Rabbi, Ruhumu hemen al!) diye dua eyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com