Sukût-U Hayal'e Mesken Şimdi Aza-İ Bedenim.. |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sukût-U Hayal'e Mesken Şimdi Aza-İ Bedenim..Bir hüzün'e yar, hissiyatın tüm idraki Nedenini sormaya yok cesaretim Bir göç hazırlığında varlığın tüm ferdi Nereye yolculuk demeye, yok mecalim Duyular girif'te düğmelenmiş Çözmeye yok kuvvetim Anlamlarını yitirdi tüm zaman ve mekan Bir dahaki bahara, demeye yok vaktim Heyhatki beyhudeye kâr geçti Var-yok arası hüküm süren hayatım Hafif bir nefha üfürüldü hakikat öncesi Yıkıldı, iplik ağı üzerine taht kuran saltanatım Nesneler tek tek siliniyor Renkler bir renge bürünüyor Bakışlarımın feri çözülüyor Yavaş yavaş kapanırken gözlerim 'El-Firak, el-firak' diyen hakikat Yankısıyla çalkalanıyor, tüm benliğim 'Ama, yarın, bir an daha tamam, itaat ettim' Tek bir harfin değeri yok sözlerimin Sukût-u hayal'e mesken şimdi aza-i bedenim İflas-ı kebir hüznünde idrakim Son kere hareketleniyor yokluğa teslim hücrelerim Güneş timsali bir nur ile kamaşıyor Koyu karanlığa teslim gözlerim Tekrar filizleniyor ümidim Lakin nafile kıpırdıyamıyor zerre miktarı kirpiğim Bir daha idrak ediyor tüm benliğim Zaman teslim olma zamanı, Mekan-ı terk makamında Kayıtsız itaat, asalet-i kabul boynun inkiyadı Varlık mefhumunun tek sahibi Hak teala huzurunda Varlığım yokluğa teslim damla damla erirken Çağlıyor, taşkın sel misali yüreğim; Ya Rab ! Şahid ol Ya RAB! Riyadan ari, lekesiz tek değerim, Sana olan ŞAHADETİM Kıl Vesile-i Şefaat Şehadetim LEBBEYK Bir kere hitabını lutfet "Kulum SAADEYK" ********* Şimdi sukût; sonsuz yar İlahi mühürle kaydı düşenin Şimdi umut, sonsuz yar İlahi emre boyun eğenin Şimdi nedâmet sonsuz yar Kul sözünü hiç bilmeyenin Ve bir sela, dua ve telkin Adı, yolcuya son görevin Bitti varlık dolu yıllar Açıldı önünde varlık ötesi yollar Elestü birakküm İlahi nida Cevabı kulun Kâlû-belâ Ahdine vefa Ehl-i sââdet'e seda; Gir, illiyyin'e giden yol'a Var, İlah-i Rıza Makamına "Ey, Rabbine, itaat edip huzura eren nefis! Sen Rabbinden razı, O senden razı olarak dön Rabbine! Sen de katıl has kullarımın içine, gir cennetime! " İlah-i Hitab'ına Giden yolları şerh'et sudura İlah-i Hitab'ına Erme şerefini Lutfet kul'una Ya Mevla ! Lutfet Ya MEVLANA! Riyadan ari, lekesiz tek değerim, Sana olan ŞAHADETİM Kıl Vesile-i Şefaat Şehadetim LEBBEYK Bir kere hitabını lutfet "Kulum SAADEYK" Alıntıdır |
|