![]() |
Toprak Olmak İstiyorum... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toprak Olmak İstiyorum...Gül bitirmek için toprak olmalı, insan yetiştirmek için yine toprak olmalı; cennete ehilolmak için yine toprak olmalı ![]() ![]() ![]() İnsanlar beni gördükleri zaman topraktan gelip yine toprağa gideceklerini hatırlasınlar ![]() ![]() ![]() Güller bitsin üzerimde ve yükselsinler göğe doğru ![]() Toprak olmak istiyorum Allah’ım! ![]() ![]() Bir ağaç kollannı sana doğru açsın benden, dua ederken kollarım olsun… Sonbaharda sarı yapraklar süzülerek düşsün üzerime; benimle toprak olmak için, benimle ben olmak için ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah’ım!… Kışın kar örtsün üzerimi, yalnız kalayım kendimle… Sonra içime ilham ettiğin kardelenlerle sana doğru yöneleyim… (Ki duruşum da sana doğrudur ![]() Toprak olmak istiyorum Allah’ım!… Baharda ![]() ![]() ……… ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah’ım!… Bir söğüt fidanı dursun ilkin üzerimde… Sonra söğüt fidanının duası bir küçük ağaççık… Ve birgün söğüdümün gölgesinde dinlensin dünya…Ve bir millet uyansın: utangaç, başı yerde, gönlü fezanın derinliklerinde bir söğüdün! ![]() ![]() …… ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah’ım! ![]() ![]() Yanımda Kevserler aksın şınl şırıl! ![]() -alıntı- |
![]() |
![]() |
|