Zeyd Olmak.. |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeyd Olmak..Peygamber evine çocuk olmak Zeyd olmak Üçüncü Müslüman, şerefli insan Kelb Kabilesinden küçük bir çocuk Zeyd Peygamber mesleği çobanlık yapıyor Kellb Kabilesine baskın var Esirler arasında küçük Zeyd Kötü ellerle kutlu bir yolculukta Hz Haticenin evi Yolculuğun başlangıç yeri Habib-i Zîşan çok seviyor bu çocuğu Kendine bağışlamasını istiyor sadık zevceden Yerine getirilince Nebinin dileği Âzad ediyor Peygamber Zeydi Peygamber evinde çocuk olmak Harisenin küçük oğlu Zeyd olmak Şiirler söyleniyor Zeyde Babası uyuyamaz olmuş oğlu yok diye Güllerin Efendisinin kokusunu çekince içine Unutmuş Zeyd anne babasını Mutluydu, huzurluydu Şefkat Peygamberinin kanatları altında En güvenilir yerdeydi Zeyd Annem babam feda olsun Efendim Beni de Zeyd’in gibi sev Haberler ulaşıyor Hariseye Oğlun En Sevgilinin yanında diye Kabile halkı heyecanlı İstekleri sadece Zeydi kurtarmaktı Hasretiyle tüketti Harise yolları İşte şimdi tam Habibin karşısındaydı Harisin sesi Mekke sokaklarında yanık bir yankıydı Oğlumuzu almaya geldik işte fidyesi Harisenin başka yoktu bir isteği Zeydi alıp gitmekti niyeti SUSUN!!! Bu konuşan Resûli Kibriyâ "Eğer sizi tercih ederse, fidye-i necat almaksıızıın o sizindir, alın götürün Yok, eğer beni tercih ederse VALLAHİ, ben beni tercih edene kimseyi tercih etmem!!" Peygamber evinde çocuk olmak Zeyd bin Harise olmak Tercih edelerin en güzeli Tercih edilenlerin en kıymetlisi Küçük Zeydden dökülen inci sözler "Ben kimseyi sana tercih etmem Sen benim için anne babasın" Habibim!!! VALLAHİ seni tercih ettim Zeydinle beni de tercih et Peygamber avucunda Zeydin elleri Şimdi sıra evlat edinmede Zeydi İşte Mekke sus şimdi Çünkü bu konuşan Alemin Efendisi "Ey hazır bulunanlar!! Şahit olunuz ki, bunda böyle Zeyd benim oğlumdur" Bu sözler yüreğini yumuşattı Harisenin Zetd öyle bir yerdeydi ki o yer çok emin Uzun yol yine başladı Harise gönlü huzurlu Zeydi bıraktı Peygamber evinde çocuk olmak Peygamber evledı olmak Rabbin emri gelene kadar Muhammed(sav)in oğlu Zeyd diye çağrılmak Ya hiç olmamış olmak Ya da ZEYD OLMAK KİBRİTÇİKIZ alıntı |
|