![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et YemekleriRus Mutfağından Kiev Tavuğu Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin ![]() Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin ![]() Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Şehriyeli İncik Kebabı : Malzemeler ![]() İncik Kebap İçin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denizden gelen lezzet: Balık Balığın hayatımızda önemli bir rolü olduğunu inkar edemeyiz ![]() ![]() ![]() İşte bu nedenle, özellikle de balığın bol olduğu bu mevsimde, sizler için balık hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık ![]() ![]() Balık satın alırken… Taze ve iyi bir balık satın almak için yapmanız gereken tek şey sadece gözlerinize ve burnunuza güvenmektir ![]() Tazelik belirtileri: Balığın derisi ve gözleri parlamalı ![]() Balık sert olmalı ![]() ![]() Solungaçları kırmızı veya pembe olmalı ![]() Balık taze ve tuzlu kokmalı ![]() Dikkat gerektiren belirtiler: Balık eğer pullarını kaybediyorsa… Balık yumuşaklaşmaya başlamışsa… Balık gözlerindeki parıltıyı kaybediyorsa… Balık eğer kötü bir koku yaymaya başlamışsa dikkat etmeniz gerekmektedir ![]() ![]() ![]() İyi bilmeniz gerekenler: Bütün bir balık veya biftek balıkta kişi başına 250 ile 300 gr arasında hesap yapmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın hazırlanışı… Kaynatarak Bu pişirme yöntemi özellikle bütün halindeki balıklar için uygundur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında Tuz ile: İri taneli tuzu bir tabağa alın ve pişireceğiniz balıkları una batırır gibi tuza batırın ![]() ![]() Sebzeli: Tuzlanmış ve karabiberlenmiş balığı, küçük karelere kesilmiş bir sebze (domates, soğan, patlıcan ve biber vs ![]() ![]() ![]() Kağıda sarılmış: kağıda sarıp pişirme yöntemi özellikle balık biftek veya bonfileleri için uygundur ![]() ![]() ![]() Buğuda Bu yöntem özellikle diyet yapanlar için idealdir ![]() ![]() Mangalda Çiğ balığı önce zeytinyağı, limon suyu, beyaz şarap, soğan, domates, baharat ve yeşilliklerden oluşmuş bir karışıma yatırıp, biraz bekletin ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Balık Filetosu Pane Malzemeler 1 kg ![]() 2 su br ![]() 3su br ![]() 2 çorba kaşığı tereyağı 3 yumurta tuz karabiber 4 limon 1 fincan sıvı yağ yapılışı Filetoları 1-2 cm kalınlığında porsiyonlar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık tavasına, tereyağı ve sıvı yağı koyarak kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Püf Noktası: -Bayat ekmeklerle galeta unu yapılabilir ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zencefilli Tavuk Kanadı Malzeme - 1 paket tavuk kanadı - 1 su bardağı yoğurt - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1-2 tatlı kaşığı köri - 4-5 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tabasko sos - 2 adet kuru soğan - 1 yemek kaşığı ketçap - 2 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı limon suyu - Tuz, karabiber - 15-20 adet taze kişniş yaprakları veya toz 1 tatlı kaşığı kişniş Hazırlanışı Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarmısağı, köriyi, tabasco sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırınız ![]() ![]() Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayınız ![]() Derin bir tavada yağı kızdırıp, soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyiniz ![]() 15-20 dakika devamlı karıştırarak tavuk kanatlarını sote ediniz ![]() En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tadlandırınız ![]() Not : Bu yemeği yaparken Toz zencefil yerine -Taze kök zencefil / Toz kişniş - Taze yaprak kişniş / Tavuk kanadı yerine Tavuk göğsü veya Tavuk butu kullanabilirsiniz ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dilbaligi Filetosu Somonlu Malzemeler 1 kg Dilbaligi Filetosu 250 gr Somon Filetosu 1 Bag Pazi 1 Havuç 1 Kabak 1 Patates 3 Limon Suyu Tuz, Karabiber Feslegenli Sos Için: 1 Demet Taze Feslegen 2 Yemek Kasigi Zeytinyagi 2 Yesil Sogan 2 Dis Sarmisak 1 Dal Maydanoz 1 Kahve Fincani Su Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Dilbaligi filetolarinin yarisini yagli kagidin üzerine dizin ![]() Pazi yapraklarini kaynar suya atip 1 dakika beklettikten sonra çikarin ![]() ![]() ![]() ![]() Alüminyum folyaya sikica sarip 15 dakika buharda veya suda haslayin ![]() Feslegenli sosu hazirlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak, havuç ve patatesleri sekilli keserek haslayin ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Arapkir Kızarması Malzemeler: 2 kg kemikli et, kuzu budundan 3 adet soğan , ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı salça 125 gr margarin 1 kutu yoğurt karabiber tuz Yapılışı: Margarini ılıtıp, yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et YemekleriBayram Yahnisi Malzemeler: 1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 demet dereotu Yapılışı: Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Beşamelli Nuar Malzemeler: 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz Yapılışı: Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bonfile sote şasör Malzemeler: 4 kişilik 4 adet sığır filetosu 4 çorba kaşığı rafine yağı 1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates ½ çay kaşığı un 1 bağ kıyılmış maydanoz tuz bir tutam karabiber Yapılışı: Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bomonti Kebap Malzemeler: 4 parça dana rosto haşlanmış 1 kg patates 200 gr taze kaşar 2 adet yumurta yeşil biber domates Yapılışı: Haşlanmış patatesleri ve rendelenmiş kaşarı iyice yoğurup hamur hazırlanır, dörde bölüp açılır içine rosto konulur ve yumurtalanıp kızgın yağa atılır sıcak veya soğuk servis yapılır domates, biber garnitür olarak kullanılır ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buğu Kebabı - I Malzemeler: 1 kg koyun eti ,kuşbaşı 2 adet domates 2 çorba kaşığı yağ 2 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarmısak arpacık soğanı tuz Yapılışı: Düdüklü tencereye et, soğan, sarmısak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağı kanşık olarak koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buğu Kebabı 2 Malzemeler: 1 kg koyun eti (but tarafından) yarım su bardağı un 3 çorba kaşığı margarin 2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası) 2 kahve kaşığı kekik 1 defne yaprağı 300 gr arpacık soğanı 1 kahve fincanı su 2 kahve kaşığı karabiber Yapılışı: Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bütün kuzu pirzolası persiye Malzemeler: 6 kişilik 1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası 1 diş sarımsak bir tutam karabiber tuz 2 kahve fincanı rafine yağı 1 diş ezilmiş sarımsak 1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi 1 çorba kaşığı toz hardal 1 kahve fincanı beyaz şarap yada su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Yapılışı: Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pantolonlu köfte 8 kişilik * 1 kg ![]() * 500 gr ![]() * 1 çay bardağı haşlanmış pirinç * 2 yumurta * 1/2 demet maydanoz Tuz, karabiber * Kızartmak için sıvıyağ Sosu için: * 4 tane domates * 1 tatlı kaşığı ketçap * 1 kesme şeker * 4 diş sarımsak * Tuz Patlıcanları ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Patatesli çiğ köfte 10 kişilik * 6 adet patates (haşlanmış, ezilerek püre yapılmış) * 2 su bardağı bulgur (köftelik) * 2 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 2 sap taze sarımsak (ince kıyılmış) * 1 adet limonun suyu * 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kimyon * Tuz (arzu edilen miktarda) 10 yaprak kıvırcık marul * 2 adet kırmızı turp (dilimlenmiş) Bulguru derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Yemek Adı:Kemalzade Kebabı Tür:Kebaplar Süre:orta Tarif:500 gr yağsız kuşbaşı dana eti 500 gr domates 1 çorba kaşığı margarin 500 gr patlıcan 100 gr yeşil sivribiber 1 baş soğan 250 gr dil peyniri HAZIRLANIŞI: Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin ![]() ![]() ![]() Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Yemek Adı:Fırında Poşet Kebabı Tür:Kebaplar Süre:orta Tarif:700 gr küçük tike doğranmış et 6-7 adet arpacık soğanı 3 adet orta boy havuç 4 adet orta boy patates 1/2 kg bezelye 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı sıvı yağ karabiber tuz 1 yemek kaşığı un HAZIRLANIŞI: Bir kabın içine; (küp küp doğradığınız) patatesleri, (dörde bölüp doğradığınız) havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda eritilmiş) domates salçasını karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Yemek Adı:Şiş Kebap Tür:Kebaplar Süre:orta Tarif:1 kg kuşbaşı et 1 baş soğan 3-4 diş sarmısak 2 kaşık yoğurt 1 kaşık salça kimyon,karabiber,tuz,pulbiber HAZIRLANIŞI: Verilen malzeme karıştırılıp bekletilecek (en az 2 saat) ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PATLICANLI KÖFTE ![]() MALZEMELER: 1 kg kıyma Çekilmiş yarım ekmek içi 2 soğan (rendelenmiş) 1 yumurta Kimyon, karabiber, tuz 1 kg patlıcan (küçük) Sıvıyağ 200 gr taze kaşar peyniri ![]() YAPILIŞI: Kıyma, ekmek içi, soğan, yumurta ve baharatları yoğurarak köfte harcını hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabağa köfte harcından alıp yuvarlak olarak açın ve ortasına patlıcanı koyun ![]() ![]() ![]() Patlıcanlı bütün yemekler gibi bu da benim favorilerim arasında ![]() Afiyet olsun! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ HÜNKAR BEĞENDİ ![]() Malzemeler: 1 kg kuşbaşı et 1 kg patlıcan /1 kavanoz közlenmiş patlıcan 2 soğan 1 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 5 kaşık un 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Kırmızıbiber, karabiber , nane, tuz Yapılışı Etleri, ince kıyılmış soğan ve karabiberle suyunu salıp çekene kadar, ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırında veya ocakta közleyin ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede unu tereyağıyla kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağa patlıcanlı karışımı koyup üzerine, ortaya eti koyun ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kızarmış soğan dilimli hamburger (4 kişilik, 30 dakika) Malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Patlıcanlı kuzu sarması (4 kişilik, 30 dakika) Malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Folyeli patates sürprizi (4 kişilik, 60 dakika) Malzemeler:
![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et YemekleriErzurum çağ kebabı MALZEMELER: 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet soğan 100 gr yoğurt yeterli miktarda lavaş ekmeği 4 adet domates 6-7 adet yeşilbiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Yemeklerimerve karnım açıktı bunları görünce Pantolonlu köfte buna koptumya ilk defa duydum böyle yemek ismi |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et YemekleriAlıntı: DoLuNaY KrALiÇeSi Nickli Üyeden Alıntı merve karnım açıktı bunları görünce Pantolonlu köfte buna koptumya ilk defa duydum böyle yemek ismi hihiih açıkcası bende ilk kez duydum tadı nasıl acaba hadi abla sen yap ben bi tadına bakayım hihih =)))) |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et YemekleriET YEMEKLERİ SUSAMLI KADINBUDU KÖFTE Malzemeler: - 500 gr ![]() - 1/2 demet maydanoz, - 1 adet kuru soğan, - 1 kahve fincanı pirinç, - Tuz, karabiber, - 5-6 yemek kaşığı un, - 4 adet yumurta, - 1 kase susam, - 2 su bardağı sıvı yağ ![]() Yapılışı: Pirinci haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() SOSİSLİ DOMATES DOLMASI Malzemeler: - 6 adet iri domates, - 6 yumurta, - 4 adet sosis, - 2 çorba kaşığı tereyağ, - 2-3 adet sivribiber, - 6 yemek kaşığı rende kaşar peyniri, - Tuz, karabiber ![]() Yapılışı: Domateslerin üst kısımlarından kapak kaldırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ET BOHÇASI Malzemeler: - 6 dilim ince dövülmüş biftek, - 3 adet yumurta, - 6 dilim pastırma, - 6 dilim kaşar peyniri, - 1/2 su bardağı un, - 1/2 su bardağı galeta unu, - Tuz, karabiber, - Kızartmak için sıvı yağ, - Kürdan ![]() Yapılışı: Çok iyi dövülmüş eti tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ORMAN KEBABI Malzemeler: - 1/2 kg ![]() - 2 çorba kaşığı margarin, - 2 adet soğan, - 2 adet patates, - 2 adet havuç, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 1 çorba kaşığı salça, - 1 çay kaşığı kekik, - Tuz ![]() Yapılışı: Küçük doğranmış soğan, et ve margarin tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() MATLUBE Malzemeler: - 400 gr ![]() - 4 adet patlıcan, - 2 adet domates, - 2 adet soğan, - 5-6 diş sarmısak, - 3 adet sivribiber, - 2 su bardağı pirinç, - 1/2 su bardağı zeytinyağı, - 1 tatlı kaşığı tuz, - 1 tatlı kaşığı toz şeker, - 2 ![]() ![]() Yapılışı: Yağı tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() TEPSİ KÖFTE Sos Malzemesi: - 2 adet domates, - 2-3 adet sivribiber, - 250 gr ![]() - 1 yemek kaşığı sıvıyağ, - 1 fincan su, - Kırmızı pulbiber, tuz ![]() Malzemeler: - 500 gr ![]() - 2 dilim bayat ekmek içi, - 2 diş sarmısak+1 adet kuru soğan, - 1 adet yumurta, - 1/2 demet maydanoz, - 75 gr ![]() - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 1 tatlı kaşığı kimyon, - 1/2 tatlı kaşığı karabiber, - 1 tatlı kaşığı kekik, - Tuz ![]() Yapılışı: Derince bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu koyup iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun Yapılışı: Sıvıyağı derince bir tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ÇÖKERTME Malzemeler: - Yarım kilo bonfile (Beaf straganof olarak hazırlanmış), - Bir buçuk kilo patates, - Yarım kilo yoğurt, - 3-4 diş sarmısak, - Yeteri kadar tuz, - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, - 3-4 kaşık tereyağ ![]() Yapılışı: Teflon tavada etler yağsız olarak kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu yemek bazı restaurantlarda var çentik kebabı olarak veriliyor ama patatesler fazla ince ve yoğurt çok az olduğundan aynı lezzet olmuyor ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ŞEHRİYE TARATORU (BONFİLELİ) Bonfile İçin - 4 dilim bonfile, - 2 adet çarliston biber, - 1 çay kaşığı biberiye, - 2 yemek kaşığı tereyağı ![]() - Tuz, karabiber ![]() Malzemeler: - 1 ![]() - 3 çorba kaşığı mayonez, - 1 su bardağı yoğurt, - 4 diş sarmısak, - 100 gr ![]() - 1 çorba kaşığı nane, - 1 çorba kaşığı fesleğen, - 1 tatlı kaşığı sumak, - 1 çorba kaşığı zeytinyağı, - Tuz ![]() Bonfilenin Yapılışı: Bonfileleri ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() KAĞIT KEBABI Malzemeler: - 1 kg ![]() - 2 adet havuç, - 2 adet patates, - 2 adet domates, - 2 adet sivribiber, - 250 gr ![]() - 1 su bardağı bezelye, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - 5 adet defne yaprağı, - Tuz, karabiber, kekik, - 2 tabaka yağlı kağıt ![]() Yapılışı: Patates, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() s ÇANAK KEBABI Malzemeler: - 1 kg ![]() - 15-20 adet arpacık soğan, - 15 adet kiraz domates, - 5 adet sivri biber, - 5 diş sarmısak, - Tuz, karabiber, kekik, - 6 adet milföy hamuru, - 2 yemek kaşığı margarin ![]() Yapılışı: Eti tencereye koyup, kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun HAVUÇ GARNİTÜRLÜ BİFTEK SARMASI Malzemeler: - 6 dilim dana biftek, - 2 adet tavuk göğüs bonfile, - 3 diş sarmısak, - 1/2 demet maydanoz, - 1 yemek kaşığı soya sosu, - 5 yemek kaşığı krema, - Tuz, karabiber ![]() Garnitür İçin: - 3 adet havuç, - 2 diş sarmısak, - 4-5 dal maydanoz, - 2 yemek kaşığı tereyağı, - Tuz ![]() Garnitürün yapılışı: Havuçları kibrit çöpü biçiminde kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Tavuk göğsünü robotta kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun BULGURLU KÖFTE Malzemeler: - 1 su bardağı ince bulgur, - 250 gr ![]() - 1 adet kuru soğan, - 6-7 dal maydanoz, - Tuz, karabiber, kırmızıbiber, - 1 yemek kaşığı salça, - 2 diş sarmısak, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - 3-4 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı nohut, - 2 yemek kaşığı sirke, - 1 adet yumurta ![]() Yapılışı: Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() PELERENLİ PİRZOLA Malzemeler: - 6 adet kemikli kuzu pirzola, - 4 adet milföy hamuru, - 2 adet domates, - 3 adet sivri biber, - 3 yemek kaşığı sıvıyağ, - Kekik, tuz, karabiber, - 1 yumurta sarısı ![]() Yapılışı: Pirzolaları yağsız tavada arkalı önlü kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() KAZAN KEBABI Malzemeler: - 400 gr ![]() - 4 adet düzgün kemer patlıcan, - 1 yemek kaşığı salça, - 1 adet kuru soğan, - 2 adet domates, - Karabiber, kimyon, - 3-4 adet sivribiber, - 3 yemek kaşığı sıvıyağ, - 3 diş sarmısak ![]() Yapılışı: Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ÇİFTLİK KÖFTESİ Malzemeler: - ½ kg köftelik kıyma, - 1 su bardağı iç bezelye, - 2 dilim bayat ekmek içi, - 2 adet yumurta, - 1 adet soğan, - 1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi, - 2 yemek kaşığı sıvı yağ, - 2 yemek kaşığı susam, - Tuz, karabiber, kekik ![]() Garnitür için: - 1 su bardağı pirinç, - 1 kahve fincanı mısır konserve, - 1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin, - 1 adet kırmızı biber, - 1 kahve fincanı zeytinyağ, - ½ limon suyu, tuz ![]() Garnitürün Yapılışı Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Kıymayı çukur bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() İSTANBUL KEBABI Malzemeler: - 750 gr ![]() - 4 adet domates, - 8 adet sivri biber, - 6-7 dal taze soğan, - 1 demet maydanoz, - 1 tatlı kaşığı kekik, - Karabiber, kırmızı biber, tuz, - 2 tabaka yağlı kağıt, Garnitür için: - 5 adet patates, - 1 fincan zeytinyağı, - ½ limon suyu, - 1 tutam muskat, - 1 çay bardağı susam, Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() PATATESLİ KÖFTE Malzemeler: - 500 gr kıyma, - 3 adet patates, - 1 su bardağı zeytinyağı, - 3 adet havuç, - Tuz, karabiber, kimyon ![]() Yapılışı: Patatesleri soyup yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ORUK Malzemeler: - 750 gr dana kıyma, - 2 su bardağı ince bulgur, - 2 adet yumurta, - 1 adet kuru soğan, - 4-5 diş sarmısak, - 4-5 yemek kaşığı kuru nane, - 1 çay kaşığı karabiber, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 su bardağı sıvı yağ, Garnitür için: - 3 adet patates, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı pul biber, - 1 küçük top salata, - 1 adet kırmızı biber ![]() Garnitürün Yapılışı: Patatesleri küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Bulguru 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() KANDİL KEBABI Malzemeler: - 750 gr kuşbaşı koyun eti, - 4 adet soğan, - 2 adet domates, - 2 yemek kaşığı margarin, - 2 tatlı kaşığı kekik, - 1 demet maydanoz, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 3 adet yufka, - Karabiber, - 3 adet patates, - 1 çay bardağı zeytinyağı, - 1 adet yumurta, Yapılışı: Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() PİDELİ YAYLA KEBABI Malzemeler: - 500 gr dana kıyma, - 5 adet pide, - 1 su bardağı yoğurt, - 2 diş sarımsak, - 4 adet domates, - 2 yemek kaşığı salça, - 1 adet kırmızı soğan, - 1 tatlı kaşığı sumak, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 1 adet patlıcan, - 6 adet sivri biber ![]() Yapılışı: Pideleri küp küp kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Adana Kebap Adana is a city in Turkey ![]() ![]() The people of this region have a passion for spicy hot food ![]() ![]() ![]() Serve the grilled meat, tomato, and green peppers on an oblong platter surrounded by chopped parsley and fine onion slivers seasoned with sumac ![]() ![]() ![]() ![]() Malzeme 1 Pound (500 gr) Kiyma, 1 Ortaboy Sogan, 4 Ortaboy Domates, 1 Demet Maydanoz, 1 Cay kasigi Pulbiber, 1 Cay kasigi Aci Toz Biber, 1 Cay kasigi Kimyon, 8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers), Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak ![]() Yapilisi: Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin ![]() Izgarayi onceden yakarak hazirlayin ![]() Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin ![]() Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin ![]() Bir yandanda pideleride kizartin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Adana Kebap: Spicy Grilled Ground Veal and Lamb Patties Adana is a city in southeastern Turkey in the middle of the fertile Cilician (Çukurova) Plain ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELBASAN TAVA Malzemeler: - 1 kg kuşbaşı doğranmış et, - 4 adet yumurta, - 2,5 su bardağı yoğurt, - 1 adet soğan, - 2 yemek kaşığı margarin, - ½ limon suyu, - 1 yemek kaşığı tuzot ![]() Yapılışı: Eti yıkadıktan sonra tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() LEZZET ÜÇGENİ Malzemeler: -5 kaşık margarin -1 orta boy soğan -700 gr koyun kıyma -4/5 su bardağı et suyu -3 adet yumurta sarısı -700 gr civarında patates püresi Yapılışı: Soğanları ince şekilde kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() FİLEMİNYON Malzemeler: - 6 dilim bonfile, - 6 dilim tost ekmeği, - 1 yemek kaşığı salça, - 4 adet domates, - 1 adet soğan, - 2 adet çarliston biber, - 2 yemek kaşığı margarin, - 250 gr mantar, - 6 dilim çedar peyniri, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı kekik, - 1 çay bardağı zeytinyağ ![]() Yapılışı: Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() HASANPAŞA KEBABI Malzemeler: - 600 gr dana kıyma, - 1 soğan, - 3 dilim bayat ekmek içi, - 2 yumurta, - 3 yemek kaşığı margarin, - Karabiber, - 1 yemek kaşığı tuzot ![]() Püresi için: - 3-4 adet patates, - 2 yemek kaşığı margarin, - 1 yumurta, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 3-4 yemek kaşığı süt, - 2 yemek kaşığı salça ![]() Yapılışı: Soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() NOHUTLU BULGUR KÖFTESİ Malzemeler: - 2 su bardağı ince bulgur, - 250 gr yağsız dana kıyma, - 1 yumurta, - ½ su bardağı un, - 1 tatlı kaşığı biber salçası, - 1 yemek kaşığı tuzot, - Karabiber, kimyon, - 1 su bardağı haşlanmış nohut, - 1 adet kuru soğan, - 1 yemek kaşığı salça, - 2 limon suyu, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 1 yemek kaşığı kuru nane ![]() Yapılışı: Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() BUĞU KEBABI Malzemeler: - 500 gr kuzu kuşbaşı, - 2 adet soğan, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 2 adet havuç, - 1 küçük karnabahar, - 6 diş sarımsak, - 2 yemek kaşığı salça, - ½ demet dereotu, - 1 çay kaşığı kimyon, - 1 çay kaşığı fesleğen, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 tabaka yağlı kağıt ![]() Yapılışı: Soğanları küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() SUCUKLU KURU FASULYE Malzelemeler: - 2 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış) - Yarım kangal hindi sucuk - 3 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 2 adet soğan - 1 yemek kaşığı tuzot Garnitür için: - 2 su bardağı pirinç - 2 yemek kaşığı susam - 2 yemek kaşığı tuzot - 3 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı için: Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|