Bulgurlu Ve Etli Halka Kabak Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ve Etli Halka Kabak TarifiMalzeme listesi:
Kabaklar 3 cm kalınlıkta dış kabukları soyulmadan halka halka kesilir İçleri boşaltılır ve yüzük şeklinde hazırlanır Kıyma, soğan, bulgur, zeytinyağı, baharatlar, dereotu, salça , tuz yoğurulur Ve hazırlanan malzeme halka şeklindeki kabaklara doldurulur Genişçe bir tencereye yan yana dizilir Yer kalmazsa kabakları üst sıraya da koyabilirsiniz, fakat tam üst üste getirmeden yerleştirmeye çalışın Tencereye kabakların 2/3 lük kısmını kapatacak şekilde su koyun (alt sırada dizdiğiniz kabakların tamamı suyun içinde kalmayacak şekilde), kaynadıktan sonra altını kısarak 35-40 dk pişirin Servis yapacağınız tabağa aktarın, üzerine hazırladığınız yoğurttan dökün, kırmızıbiber ve naneli yağdan gezdirin Afiyet olsun Hatırlatma:
|
|