Hollandez Balığı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollandez Balığı TarifiHollandez Balığı Tarifi İki büyük deniz levreğinin (1,5 kg kadar) orta kemiğini çıkartın Parçaları tekrar ikiye bölün Bu sekiz parça kılçıksız balığı tavada ısıtılmış yarım su bardağı beyaz sirkede her iki tarafı beyazlaşıncaya kadar pişirin Derisini üzerinden sıyırın Kalan kılçıkları tekrar kontrol edilip, ayıklayın Balıkları, ısıya dayanıklı cam bir tepsiye yan yana koyun Diğer tarafta bir tencerede bir çorba kaşığı unu hafifçe sarartın, iyice soğuduktan sonra iki su bardağı sütte beşamel sos hazırlayın, içine bolca kaşar peyniri rendesi ilave edip balıkların üzerine dökün En üste tekrar rende kaşar peyniri serpin Önceden 200 derece ısıtılmış fırınına sürün Üzeri pembeleşince çıkartın Not: Buharda pişmiş minik havuç, mısır ve patateslerse sütlü balığın vazgeçilmez garnitürleridir |
|