Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, tarifi, tavuklu, yahnisi

Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Enginar Yahnisi Tarifi



4 adet orta boy enginar

Yarım kg tavuk buttan kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

Enginarlar alt kısmından elma gibi soyulmaya başlanır Sonra üst yaprakları kesilir Ortadan kesilir ve tüylü kısmı alınır Bir kaç parçaya kesilir ve limonlu suya konur Bu arada yarım daire şeklinde doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir Tavuk eklenir, suyunu bırakmaya başlayınca salça katılır Limonlu sudan enginarlar alınır, karışıma eklenir, tuz serpilir Sıcak su eklenir, kapak kapatılır yaklaşık yarım saat orta-kısık ateş arası konumda pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.