Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tarifi, tas

Tas Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kapama Tarifi



Tas Kapama Tarifi

MALZEMELER:
750 gram parça kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Büyük kuşbaşı doğranmış et, küp küp doğranmış soğan, centilmiş sarımsaklar, salça, baharat, tuz ve zeytinyağını bir kaba koyup iyice harmanlayın Üzerine güveç kapatıp ters çevirin Güvecin yanlarına 3 su bardağı su koyun Tasın üzerine bir taş koyun Kapamayı odun ateşinin üstüne konan sacayağında 3 saat kadar yavaş yavaş pişirin Kapama tasının kenarından güvecin içine sızan et suyuna 1 bardak kaynar su ekledikten sonra ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci koyun Tasla güvecin arasındaki boşluğa yayılmasını sağlayın 20 dakika daha közde tuttuğunuz güveci ateşten alıp üzerine bir kapak koyarak sofra bezine sarın Bu şekilde 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.