Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aynı, babakız, giderse, üniversiteye

Baba-Kız Aynı Üniversiteye Giderse !!

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baba-Kız Aynı Üniversiteye Giderse !!

Baba-kız aynı üniversiteye giderse

Baba-kız aynı üniversitede okuyorlar Baba mastır yapıyor, kızı hazırlık sınıfında Evden okula birlikte gidiyor, ders saatlerini çakıştırıp ortak programlar ayarlıyorlar Baba İsmail Boy: “Kızım Gizem ile derslerde mesajlaşıp çıkışta kantinde buluşuyoruz”

Bir kısım üniversite öğrencisi için babasıyla okul koridorunda karşılaşmak, kantinde otururken babasının yanına gelmesi ya da ders çıkışlarında sözleşip birlikte eve dönmek sıkıntı yaratan bir durum olabilir Çünkü üniversiteye gitmek “yetişkin olmak”, yetişkin olmaksa anne-babadan bağımsız hareket etmek gibi görülür Ama baba İsmail Boy ve kızı Gizem için durum hiç de öyle değil

İsmail Boy 1975’te İktisat Fakültesi’nden mezun olmuş Kızı Gizem (20) ise geçen yıl Saint Michel Lisesi’ni bitirmiş Eğitimlerine devam etmek istediklerinde ise hayat baba-kızı aynı üniversitede buluşturmuş: Koç Üniversitesi’nde Şimdi okul çıkışlarında birlikte “takılıyor”, ders aralarında kantinde bir kahve içmek üzere cep telefonundan mesajlaşıyorlar

Gizem’i 55 yaşındaki babasıyla okulun kafesinde ilk kez gören sınıf arkadaşları “Senin ne işin var o yaşlı adamla? Kim o?” diye sorsalar da o bu duruma şaşıran herkese gururla onun babası olduğunu ve burada işletme mastırı yaptığını söylüyor

Bugünlerde Gizem Boy, Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne geçmek üzere hazırlık sınıfında İngilizce yeterlik sınavına (TOEFL) hazırlanıyor Babasının ise bugün mezuniyet töreni var Ancak mastır programı ağustos ayına kadar süreceği için derslerine çalışmaya devam ediyor

Aynı okulda “buluşmanız” nasıl oldu? Kız mı babayı takip etti, baba mı kızı?
İsmail Boy: Biz geçen yıl Gizem’in üniversite sınavından sonra tercihlerini yapabilmesi için okulları geziyorduk Koç Üniversitesi’ni çok beğendik Ben daha önce de burada bir eğitim programına katılmıştım Eğitim kalitesi çok hoşuma gitmişti Mesleğimde uzmanlaşmak ve kendimi yenilemek amacıyla 2007 Temmuz’unda burada MBA’e (işletme mastırı) başladım

Aslında kızınıza üniversite bakarken siz kendinize beğenmişsiniz
İsmail B:</B> Evet, biraz öyle oldu Hatta uzun bir zaman kızım “Sen beni kıskandın baba” diye dedikodu yaptı
Gizem Boy: Kıskançlık demeyelim de, imrenme diyelim Çünkü ben Koç Üniversitesi’nde okumayı hep çok istedim, rüyalarımda bile görürdüm Ama ne olur ne olmaz diye Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’ne başvurmuştum, kabul geldi Ben de ÖSS sonuçları açıklanana kadar kaydımı yaptırdım Ama ben illa Koç olsun istiyordum, sınav sonuçlarını dört gözle bekliyordum Babam tam bu arada Koç’ta mastıra başladı Bendeki ruh halini düşünebiliyor musunuz? Durup durup babama okulu soruyor, “Ortam nasıl, insanlarlar nasıl?” diyordum O da bana okulun çıkartmalarını, bardaklarını getiriyor, okulu anlatıyordu

"Erkek arkadaşlarım ‘Baban varsa biz sonra uğrarız’ dediler”
Kızınızın da sizle aynı üniversitede okumasını istiyor muydunuz? Yoksa Sorbonne’u mu tercih ediyordunuz?
İsmail B: İleride Türkiye’de çalışmak ve yaşamak istiyorsa burada okuması taraftarıydım
Gizem B: Ben zaten Koç Üniversitesi’ni düşleyerek sınavlara hazırlanmıştım Kazandığımı öğrenince üniversite hayatımı ailemle birlikte Türkiye’de yaşamak istedim

Memnunsunuz yani babanızla aynı okulda olmaktan?
Gizem B: Evet, hatta gurur duyuyorum İnşallah Koç’u kazanırım da babam okulda bana yemek ısmarlar, ders çıkışlarında beraber bir şeyler yaparız diye düşünüyordum Öyle de oldu Hatta en son okulun festivaline katıldık birlikte
İsmail B: Benim cuma ve cumartesi günleri derslerim oluyor Gizem’e de uyuyorsa evden birlikte çıkıyoruz Derslerde mesajlaşıp çıkışta kantinde buluşuyor, beraber program ayarlıyoruz Yemek yiyor, çay-kahve içiyoruz

Kızınızın Koç’u kazandığını öğrenince siz ne hissettiniz? “Böylesi daha iyi, dizimin dibinde olacak” mı?
İsmail B: Çok sevindim Hemen bunu bizim sınıfın e-posta grubuna yazdım Sonra da sınıf arkadaşlarımla tanıştırdım Kesinlikle aramızdaki iletişimi daha da kuvvetlendirdi Artık birbirimizi daha iyi anlıyoruz Gençlerle birlikte olunca onların bakış açılarını görebiliyorsunuz Bu mastır sayesinde kuşak çatışmasını en aza indirme şansım oldu
Gizem B: Burası çok sosyal bir okul Babam burada olmasaydı belki izin konularında sıkıntı yaşayabilirdim Ama şimdi o da burada her şeyi gördüğü için daha iyi anlıyor Ortak zevklerimiz de arttı Babamın sınıf arkadaşlarıyla hep beraber yemeklere çıkıyoruz, maça gidiyoruz

Bir kızın yanında babası varsa erkekler onun yanına yaklaşmaktan çekinebilir Siz bunu hissettiniz mi?
Gizem B: Evet, bu biraz oldu, erkek arkadaşlarım çekindiler “Tamam baban varsa biz sonra uğrarız” dediler Ama babam kız arkadaşlarımla tanıştı, onlar rahatsız olmadı

“Babam sınıf başkanı seçildi”
55 yaşında mastır yapmanızı arkadaşlarınız nasıl karşıladı?

İsmail B:
Bilmeyen arkadaşlarım cumartesi ne yaptığımı sorunca, Koç Üniversitesi’ne gitmem lazım diyorum Onlar da “Hayrola ders mi veriyorsun?” diye soruyorlar; “Hayır ders alıyorum” diyorum “Bu yaşta!” diye şaşırıyorlar Mastırın yaşı yok bence Gerçi tamam, sınıfın en yaşlısı benim ama Bu mastır programında en az beş yıl iş tecrübesi isteniyordu Sınıfın ortalaması dokuz yıl Benimki ise 35 Bu benim açımdan iyi bir şey bence
Gizem B: Babam zaten sınıf başkanı seçildi Sınıf arkadaşlarıyla da çok iyi anlaşıyor Birlikte yemeklere gidiyor, hocayı da alıp dersi dışarıda yaptırıyorlar Akşam arıyorum, neredesin diyorum, “Arkadaşlarla ders çalışıyoruz, merak etmeyin” diyor

Ortak dersiniz var mı?
Gizem B: Hayır ama ileride babamın aldığı çoğu dersi göreceğim
İsmail B: O zaman da benim şimdi tuttuğum notlarımdan yararlanabilir
Gizem B: Şimdi de sınav sonuçlarını görmek için beraber bilgisayarın başına oturuyoruz Aynı internet sitesinden bir o bakıyor, bir ben bakıyorum

“Eşim önce büyük kızı, sonra küçüğü, şimdi de beni okutuyor”
Size aynı aileden olduğunuz için okulda herhangi bir indirim yapıldı mı?
İsmail B: Gizem’in kaydını yaptırırken, telefonda bir aile indirimi yapılıp yapılamayacağını sordum “Neyi oluyorsunuz, kardeşi mi?” dediler “Hayır babası” dedim Yetkili önce bir süre anlayamadı, “Nasıl oldu bu?” diye sordu Durumu izah edince aile indiriminin birinci derecede akrabaları kapsadığını ama şimdiye kadar hiçbir anne veya babanın çocuğuyla aynı dönemde okumadığını söyledi Dolayısıyla hiç böyle bir uygulama yapmadıklarını ve yapamayacaklarını belirtti

Evde nasıl bir ortam var? Birlikte ders çalışıyor musunuz?
Gizem B: Babam iş çıkışı eve gelir, yemekten sonra defterini kitabını alır, bilgisayarını açar, masasının başına geçer Ben de onu görünce motive oluyorum ve onunla birlikte çalışmak istiyorum Eşyalarımı alıp masanın diğer tarafına geçiyorum

Anneniz bu durumdan memnun mu?
Gizem B: Annem biz çalışırken meyve getirir, çay hazırlar Ablam ve ikisi biz ders çalışırken hiç gürültü yapmamaya özen gösterirler Ama annem durumdan çok memnun değil Diyor ki “Tam kızım üniversite sınavını kazandı, şu evdeki öğretmen öğrenci ortamı son buldu diyordum, bu sefer de kocam başladı”
İsmail B: Eşimin hakkı ödenemez Önce büyük kızı, sonra küçüğü, şimdi de beni okutuyor Çok sabırlı, hep bizi idare ediyor

Kim daha çalışkan?
Gizem B: Babam daha uzun süre ve daha disiplinli çalışabiliyor Ben öyle değilim
İsmail B: Benimki sıkıştırılmış bir program olduğu için çok yoğun bir çalışma temposu gerektiriyor İşten arta kalan tek zamanımı ders çalışarak geçiriyorum 15 Haziran’da mezuniyetim var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com