|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çıkmaz, hikaye, kedileri|masal, sokağın, ürkmez, özetleri |
![]() |
Çıkmaz Sokağın Ürkmez Kedileri|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıkmaz Sokağın Ürkmez Kedileri|Masal Ve Hikaye ÖzetleriÇIKMAZ SOKAĞIN ÜRKEK KEDİLERİ Hayat, duygulananlar için bir trajedi, düşünenler için bir komedidir ![]() La Bruyere İzo, uykusunu kaçıran kara düşüncelerine lanetler yağdırarak doğruldu yattığı yerden ![]() ![]() Haplar, iğne tüpleri, fitiller, şuruplar, anti depresanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uyuşuk bedeniyle usulca yerinden kalkıp, kirli perdesi olan pencereye doğru ayaklarını sürükleyerek gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sümüğü salyasına karıştı ![]() ![]() ![]() Titriyordu ![]() Düşüncelerini bir türlü toparlayamıyor, onu böyle aciz bir insan kılığına sokan sistemin aşağılık değer yargılarını, yaşamın katı kurallarını, doğanın acımasızlığını, var olma nedenini, yok olma biçimini hazmedemiyordu ![]() ![]() Bütün bunlar düşüncelerinde bir karmaşa yaratıp, iç organlarının ağzından fışkırıp çıkacağı hissine kapılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzo’nun başı, çöken omuzlarıyla birlikte iyice pencerenin dışına taştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sokağın façası en bozuk köşesinde eylemsizliğin erdemine ulaşmış Şarapçı Zeko’nun uyuşuk bedeni, yattığı yere işgalliye ödemediği gerekçesiyle ereksiyon halindeki zarbo copunun makatına girmesiyle uyandı ![]() ![]() ![]() Erketeye yatmış muhabbet tellalı ayakta durmakta zorlanan yaşlı sermayesine gecenin puslu geçeceğini söylemekte gecikmedi ![]() ![]() Zarbo, Şarapçı Zeko’nun makatından copunu kurtarmaya çalışırken, yanından geçen tiner kokulu Cuma Ali’ye pek aldırış etmedi ![]() ![]() ![]() Zarbo sulanan ağzını kıllı parmaklarıyla silerken, büyüyen gözlerini yerdeki yeşil kağıt destenin üzerinde gezdirdi ![]() ![]() ![]() Eroinman İzo’nun cılız bedeni olup bitenlerden bi haber, çıkmaz sokaktaki lambanın puslu ışığı altında çöplüğe düşürdüğü başını arıyordu ![]() İzo’nun başı çöplüğün sota yerinde, sokağın en uyuz köpeği Cino tarafından kemirilmekteydi ![]() Bülent KARAKÖSE |
![]() |
![]() |
![]() |
Çıkmaz Sokağın Ürkmez Kedileri|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıkmaz Sokağın Ürkmez Kedileri|Masal Ve Hikaye ÖzetleriBİR ÇIKMAZ SOKAKTA Ne kadar dönüp dolaşsam, yine de Hep o çıkmaz sokaktayım çaresiz Bir umut kırıntısı gözlerimde Yürüyorum durmadan, dalgın, sessiz Sokak o sokak, bense ben değilim Sanki bin yıllar geçmiş aradan Boşlukta bir şeyler arıyor elim Belki de mahşere dek bulunmayan Yitirdiğim neydi, aradığım ne Çöken ne yüreğime kurşun gibi Tanrım! ben mi değiştim söylesene Yoksa bende zamanlar mı eskidi Bir yerlere varmadan, nasıl böyle Hiç durmadan akıp gidiyor günler Yaşam diye verdiğin bu mu söyle O mu sırtıma sapladığın hançer Bir çıkmaz sokağın sonunda, işte Suskun ve tek başına seninleyim Fanilikten ölmezliğe geçişte Bilmiyorum, söyle bana, ben neyim Sevdimse; verdiğin yürekle sevdim Sen açtın bu ufku karşımda sonsuz Yürüdüm bir yolun sonuna geldim Yıkık, üzgün ve paramparça onsuz Ölüm buysa, Tanrım buysa yaşamak Sil alnımdan yazdığın bu yazgıyı Ya bir yere çıksın artık bu sokak Ya da öldür içimdeki Tanrıyı! Ümit Yaşar Oğuzcan |
![]() |
![]() |
|