![]() |
Kimin Kalbi|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimin Kalbi|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKİMİN KALBİ Delikanlı alaca karanlıkta yürürken, yumuşak bir şeye çarptığını fark etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arasında, bir kalp duruyordu ![]() ;kanlıydı ![]() ;çıldıracaktı ![]() ![]() Delikanlı, sanki ellerine yapışıp bir başka uzvu haline geliveren kalpten kurtulmak istiyor, fakat ne olduğunu bilmediği, kestiremediği duygular tarafından engelleniyordu ![]() sakinleştiğinde, onun sahibini bulmak için en yakındaki evin kapısını çaldı ve zincir ; aralığından bakan genç kıza ; "Bu kalp sizin mi?" diye sordu ![]() ![]() Kız, mahcup bir ifadeyle; "Ben kalbimi, üç ay önce rastladığım bir vefasıza kaptırdım" dedi ![]() ![]() Kızın gösterdiği ev, göz kamaştırıcı bir villaydı ![]() hizmetkarlar, onu üst kata çıkartarak evin beyine götürdüler ![]() Delikanlı, yumuşacık halıların üzerine damlayan kanları ayağıyla örtmeye çalışırken; "Bu kalp sizin mi acaba? " diye sordu ![]() atıyor da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyefendi, ışıl ışıl parıldayan kristal kadehinden höpürtülü bir yudum çekerek; "Ben kalbimi dünyaya sattım, canikom" diye sırıttı ![]() sahibini ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, hızla soğumaya başlayan ve atışları gittikçe yavaşlayan kalbi bitişik kulübedeki yaşlı ihtiyara koşturarak; "Bu sizin mi?" diye sordu ![]() ![]() Yaşlı adam, okumakta olduğu Kutsal kitabi yavaşça kapatırken; "Ben kalbimi, her şeyimle Allah'a verdim evlat" diye gülümsedi ![]() "Elindekinin sahibini, neden gidip anne ve babana sormuyorsun ?" "Her ikisi de yaşlanıp bunadı ![]() ![]() ![]() ![]() bebek gibi alaka görmek istediklerinden, üç gün önce kavga edip onları terk ettim ![]() ihtiyar adam, büyük bir üzüntüyle ; "Terk ettin ha ![]() ![]() mırıldandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, söylenenlere karşı kayıtsız görünüyordu ![]() yaşlı adam, beklediği cevabi çoktan almıştı ![]() adımlarla ilerledi ve iki eliyle kavradığı delikanlının gömleğini bir hamlede yırtarak göğsünü açıverdi ![]() avuçlarında tuttuğu kalp büyüklüğünde kanlı bir boşluk vardı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kimin Kalbi|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimin Kalbi|Masal Ve Hikaye ÖzetleriMükemmel Kalp HikayesiMükemmel Kalp Hikayesi Genç bir adam kendi kalbinin yörenin en güzel kalbi olduğunu ilan etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar şaşırmıştı, yaşlı adam nasıl bu kalbin en güzel kalp olduğunu söyleyebilirdi ![]() ![]() ![]() Bazen de sevgimin ve dostluklarımın karşılığını alamadım ,o kalbimin içindeki yara dolu boşluklarda bu yüzden ucu kıvrık bıçak gibi ve oldukça da acı verir, fakat hala boşturlar ve başka bir kalplerinde bana sevgi ve dostluklarını verebileceklerini böylece de bu boşlukları doldurabileceklerini gösterir ve benim hala o umutla yaşamamı sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Genç adam kendi kalbine doğru baktı artık eskisi kadar mükemmel ve pürüzsüz değildi ta ki yaşlı adam ona kendi kalbinden eski fakat güzel bir parça verene kadar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|