Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulmuştur, filmi

Filmi Kim Bulmuştur

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filmi Kim Bulmuştur




Filmi kim bulunmuştur

Fransız asıllı Amerikalı Louis Aime Augustin Le Prince tarafından gerçekleştirildi De Prince, karısının sanat öğretmenliği yaptığı New York Sağırlar Okulu’nda hareketli fotoğrafik görüntülere ilişkin bazı araştırmalar yapıyordu Kızı MLe Prince, 1885 yılında, enstitünün beyaz badanalı duvarlarında kımıldayan görüntüler izlediğini iddia etti 1886 yılının Kasım ayında Le Prince, Amerikan Patent Bürosu’na başvurarak, buluşunu şöyle tanıttı: “Fotoğrafik bir kamera ile bir nesnenin ya da nesnelerin hareketli görüntüleri saptanır Sonra da bu görüntüler, bir projeksiyon aygıtı aracılığıyla aynen yeniden canlandırılır” 1861 yılında da İngiltere’de bir İngiliz, kendi ülkesinde çok daha basit bir aygıtla bu tür bir patent almıştı Le Prince’in aldığı Amerikan patenti ise, daha karmaşık bir (16 mercek)’ aygıttı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.