Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
george, hayatı, wald

George Wald Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George Wald Hayatı

George Wald

George Wald göçmeni bir ailenin oğlu, İshak, Bavyera, Münih yakınlarındaki küçük bir köy, daha sonra Polonya, Avusturya ve Ernestine Rosenmann, Przemysl yakınlarındaki bir köyden gelmiş 18 Kasım 1906, New York City'de doğdu Brooklyn kamu ilköğretim ve orta dereceli okullar katıldıktan sonra, 1927 yılında New York Üniversitesi, Washington Square College of Science Lisans derecesi aldı ve daha sonra, Columbia Üniversitesi'nde zooloji yüksek lisans çalışması aldı, hangi doktora aldı 1932 yılında Bu lisans döneminde, o bir öğrenci ve araştırma görevlisi Prof Selig Hecht oldu

Doktora alındığında Biyoloji Ulusal Araştırma Konseyi Bursu (1932-1934) layık görüldü Berlin-Dahlem Otto Warburg laboratuvar başlamış ve DrWald retinanın ilk A vitamini tespit edildi A vitamini sadece Zürih Profesör Paul Karrer laboratuvarda izole edilmişti ve Dr Wald kimlik tamamlamak için Karrer laboratuvarı gitti Yapılır ki, o Heidelberg Kaiser Wilhelm Enstitüsü'nde Otto Meyerhof laboratuvar, bir dönem geçirdim Fizyoloji Anabilim Dalı laboratuvarlarında dostluk ikinci yıl Chicago Üniversitesi'nde geçirdi

Dr Wald, bir öğretmen olarak Biyokimyasal Bilimleri 1934 sonbaharında Harvard geldi ve bu yana olmuştur; Biyoloji Öğretim Görevlisi ve Eğitmen (1935-1939); Fakültesi Öğretim Görevlisi (1939-1944), Doçent (1944-1948 ) ve Biyoloji Profesörü (1948'den beri) O yaz dönemi, 1956 Kaliforniya Üniversitesi Biyokimya profesörü ziyaret edildi

1939 yılında Dr Wald «Temel Biyokimya Araştırma» Eli Lilly Ödülü aldı American Chemical Society 1952 yılında Ulusal Sigma Xi öğretim görevlisi olarak Güneybatı gezdi 1953 yılında Amerikan Halk Sağlığı Derneği Lasker Ödülü «tanınması, vizyon ve vitamin A fonksiyonu ile ilişkili değişiklikler için özel referans ile biyokimya onun olağanüstü keşifler» 1955 yılında Dernek Proctor Madalyası ile ödüllendirildi Göz Hastalıkları Araştırma, 1959 yılında Amerikan Sanatlar ve Bilimler Akademisi tarafından Rumford Madalyası 1966 yılında Amerika Optik Derneği Ives Madalyası verildi; ve ortak Mayıs, 1967, karısı Ruth Hubbard, Zürih Üniversitesi tarafından Paul Karrer Madalyası ile 1967 yılında Whitney Vakfı T Duckett Jones Memorial Ödülü verildi

Dr Wald, 1950 yılında Ulusal Bilimler Akademisi ve Amerikan Felsefe Topluluğu 1958 yılında seçildi Amerikan Boston Güzel Sanatlar ve Bilimler Akademisi Üyesi ve Amerika Optik Derneği 1963-1964 yılında, Cambridge Üniversitesi, İngiltere yıllık harcama, Guggenheim Üyesi oldu

1957 yılında Dr Wald, Bern Üniversitesi'nden MD fahri doktora unvanı aldı, 1958 yılında fahri D Sc Yale Üniversitesi, 1962 fahri D Sc Wesleyan Üniversitesi, 1965 fahri D Sc New York Üniversitesi, 1966 fahri D Sc McGill Üniversitesi, 1968 D Sc Clark Üniv Amherst College

Dr Wald Biyolojik Kimyacılar American Society of bir üyesi olması; Amerika Optik Topluluğu; Doç Sigma Xi; American Chemical Society ve AAAS Göz Hastalıkları Araştırma

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

George Wald, 12 Nisan 1997 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com