Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydemir, süreyya, toprak, uyanırsa, özeti, şevket

Toprak Uyanırsa Özeti Şevket Süreyya Aydemir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toprak Uyanırsa Özeti Şevket Süreyya Aydemir

1KİTABIN KONUSU

Bir öğretmenin emekli olduktan sonra başından geçen olayları;bir öğretmenin görevlerini,yapması gereken şeyleri anlatan bir kitaptır

2KİTABIN ÖZETİ

İnterneti daha hızlı dolaşın Google Araç Çubuğuyla birlikte Firefox’u da alın

Olayın içinde geçen öğretmen,aslında emekli olmuş vurdumduymaz bir öğretmendirFakat emekli olduktan sonra zamanını bunca sene ne kadar boş şeyler içinde harcadığını anlarEmekli olmadan önce kurduğu hayallerin hiçbiri gerçekleşmezeğitim müdürü ile konuşmaya gidereğitim müdürü ona bir köyde öğreymenlik yapabileceği müjdesini verirgittiği köy tahmininden kötü çıkargeri dönmek ister fakat bunu yapamazçünkü,oradaki insanları çok sevmiştir ve onlar için birşeyler yapmak isterköyde ilk olarak ilgilendiği yer okuldurdaha sonra köyün başına dert olan bataklığı kuruturbunları yaparkende başından birçok olay geçerköyü çok iyi bir duruma getiriröyle ki artık köye yabancılar gelmeye başlarinsanlar iş sahibi olurlaröğretmen hayatının en verimli yıllarını burada geçirirköyde köy odaları açılır,bir eğitim seferberliği başlarköyde yıllardır yapılamayan nüfus sayımı bile yapılırartık ekmeksizköy için yeni ufuklar açılmıştır

3KİTABIN ANA FİKRİ

insan sırlar içinde yaşar ve bunu farkedemezfakat etrafındaki insanlara ilgi gösteren sosyal insanlar bunu keşfederler ve hayattan tat almaya başlarlar

4KİTAPTAKİ OLAYLARIN,ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

EKMEKSİZKÖY ÖĞRETMENİ:Vatansever,sosyal,insanlarla çok iyi iletişim kurabilen bir insan

HOCAEFENDİ:Kooperatifçiliğe merak sarmış,kendi yağında kavrulan bir insandır

MUHTAR:Öğretmenin köye gelmesinden beri ona yardım eden,dürüst,vatansever bir insandır

5KİTAP HAKKINDAKİ GÖRÜŞLER

Kitap sade bir dille yazıldığı için anlaşılması kolay bir kitaptırOlaylara yaklaşım tarzı diğer kitaplardan daha güzel ve daha farklıdırHerkesin okumasını tavsiye ederim

6KİTABIN YAZARI HAKKINBDA KISA BİLGİ

şevket süryya aydemir eski bir öğretmendirbu öğretmenlik görevi sırasında O,çalışmalarının niteliği ve başarısı üzerinde öyle bir takdir belgesine de mazhar olmuştur ki,bu belge,fani hayatında,her Türk’ün bir şeref tacı ve bir ülküsü sayılabilirbu taktir,Gazi Mustafa Kemal’in,Şevket Süreyya’nın hem eğitim başarıları,hem de şahsiyeti üstündeki üstün ve pek eşi olmayan yazılı ifadeleridirTek Adam,Suyu Arayan Adam,Toprak Uyanırsa en önemli eserlerindendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com