Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, pratik

49 Pratik Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

49 Pratik Bilgi




Pratik bilgiler

1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirinIzden eser kalmadigini göreceksiniz

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz

8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir

11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir

17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsinizKullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir

21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun

22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin Daha kolay pisecektir

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir

27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun Böylece daha lezzetli olur

31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir

34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin
Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz

36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin

37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun

38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir

41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin

44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz

46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin

48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin)

49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla

49 Pratik Bilgi

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

49 Pratik Bilgi




Forum da güzel paylaşımlar var paylaşım güzel
Bu tür konuların devamını dilerim iyi paylaşımlar
Yararlı bilgiler yararlı konular


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.