Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabçı, misali, noktaları, pişirmenin, püf

Kebabçı Misali Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kebabçı Misali Et Pişirmenin Püf Noktaları




Kebabçı misali Et pişirmenin püf noktaları

Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir



Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir Usta aşçılara göre, et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli Aşçıların dikkat çektiği bir başka nokta da etlerin saklanması Çiğ et ve pişmiş et birbirine değmeyecek şekilde saklanmalı Öte yandan yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetinin bozulmasına sebep olur
Zaman Gazetesi'nin haberine göre, halk arasında Ümit Usta olarak bilinen aşçı Ümit Ömer Sevinç, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor Samanyolu Televizyonu'ndaki Yeşil Elma yemek programını sunan Oktay Aymelek ise yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen Oktay Usta, "Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar' diyor

Kurban etinin daha lezzetli olması için:

Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin Böylece etin kanı çıkacak ve rengi açılacak

Küçük dilimler şeklinde kesin

Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın

Yüksek ateşte pişirmeyin Hem daha geç pişer hem de lezzetli olmaz

Tuzu et piştikten sonra ilave edin Tuzu baştan katarsanız, etin geç pişmesine, suyunu salmasına sebep olur

Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın

Yoğurt suyu ile eti terbiye edin Yoğurt suyu, asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar

Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin Örneğin tas kebabında baharatları etle birlikte, orman kebabında ise yemek piştikten sonra ilave edin

Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor Çiğ et, buzdolabın en alt rafında, pişmiş et ise en üst rafta saklanmalı Böylece çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek riskler önlenecektir

Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün

Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın Hangi amaçla kullanılacağına dair et poşetlerinin üzerine not yazarsanız daha sonra kolaylık olacaktır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.