İletişim İle İlgili Etkinlikler |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İletişim İle İlgili Etkinliklerİletişim ile ilgili etkinlikler Postahane Memurları arı gibi, Hiç durmadan çalışır Onun için haberler, Bize çabuk ulaşır Mektup, haber, para, kart, Ayrılır tane tane Ne verirsen gönderir, Sahibine postahane TELEFON Zırr Zırr Zırr Bu ses, ne sesi? bizim telefonun sesi Hayır, hayır, Dayımın kol düğmesi Çıt, pıt, Nerden geldiysen, Oradan çık MEKTUP Mektup oldum çıktım yola Vurdum kendimi yollara Kara tren koş da gel Mektupları al da gel Mektupları almazsan Uçağımı al da gel Uçum çumu uçayım Derelerden geçeyim Mektubumu vereyim BİLMECE Ayrı yerde olsak da O yaklaştırır bizi "Alo" deyinde ne güzel Duyarız sesimizi (Telefon) Bir ağacı oymuşlar İçine dünyayı koymuşlar (Radyo) Ne ağzı var ne dili Konuşur insan gibi (Mektup) Uzun yoldan bir kuş gelir Ne söylese hoş gelir (Mektup) O her gün yenden doğar Dünyaya haber yağar (gazete) Bir değirmenim var, Yüzyıl döner Bir tane öğütmez (saat) Sesi var canı yok Konuşur ağzı yok (radyo) ŞARKI TELEFON Telefonun delikleri içinden Ufak tefek parmakları yüzünden Ah bilseniz başımıza ne geldi Küçük kardeşimin yüzünden Babam evde yokken telefon eder Bütün şehri arar rahatsız eder Sayıları bilmez küçük yumurcak Bilmeyiz ne zaman akıllanacak 11-20-45’ten taksiler geldi 20-80-70’den ambulans geldi 20-00-00’dan polisler geldi Kızdılar babamı alıp gittiler ŞİİR GAZETE Haberler toplanır, Gazete baskıya hazırlanır Makinelerde çoğalır Kamyonlara dükkanlara dağıtılır Biz de para verip, Gazetemizi alırız Keyifle okur, Çeşit çeşit olaylardan, Haberdar oluruz |
|