Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dhea, faydalı, kısırlık, tedavisinde

Kısırlık Tedavisinde Dhea Faydalı Mı?

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kısırlık Tedavisinde Dhea Faydalı Mı?




Kısırlık tedavisinde DHEA faydalı mı?

Dehidroepiandrosteron (DHEA), böbrek üstü bezlerinde üretilen, bir kısmı da beyinde oluşan steroid bir maddedir İnsanlarda önemli biyolojik fonksiyonları vardır Bazen de anti-aging madde olarak kullanılıp, reçetesiz de satılan bir ilaç formundadır Son yıllarda yapılan çalışmalarda, özellikle ileri yaşlardaki ve yumurtalık rezervi azalmış kadınlarda kısırlık tedavisi devam ederken, yardımla üreme teknikleri (tüp bebek gibi) uygulamasından 3-6 ay öncesinden başlamak şartıyla faydalı olduğu düşünülmektedir Bu etkisini yumurta üretimini arttırarak yaptığı sanılmaktadır Özellikle İsrailli ve Amerikalı bilim adamlarınca yakından incelenmeye başlanan DHEA, kısırlık tedavilerinde yardımcı olacak gibi görülmektedir Ancak, kanıta dayalı tıp bilimi açısından daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğundan, her tedavide olduğu gibi kullanılmasından önce mutlaka doktora danışılmalıdır

DR ERHAN CANKAT



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.