![]() |
Ağız Ve Diş Sağlığı Nedir Ve Nasıl Korunur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız Ve Diş Sağlığı Nedir Ve Nasıl KorunurAğız ve Diş Sağlığı Nasıl Korunur ve Diş Sağlığı Hakkında Bilgiler Dişlerin sağlığı; beslenme, özellikle D - C ve A vitaminlerini ve kalsiyum, fosfor, flor gibi mineralleri yeterli ve dengeli şekilde alma ile sağlanır ![]() Bakımsız ve çürük dişler en tehlikeli enfeksiyon kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dişler, her yemekten sonra günde en az iki defa ve yatmadan önce yeterli bir süre fırçalanır ![]() ![]() ![]() ![]() Çok sıcak, çok soğuk, sert yiyecek ve içecekler diş minesinin çatlamasına neden olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Korunur? Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanı çok önemlidir ![]() ![]() Diş çürümelerinin önlenmesinde sularda yeterli flor olması, düzenli olarak dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması, aşırı tatlı ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince kaçınma bunlar yendiğinde mutlaka dişlerin fırçalanması, diş hekimi kontrollerine gidilmesi temel uygulamalardır ![]() ![]() Dişlerde gelişim bozuklukları varsa erken dönemde özel diş hekimliği dallarında uzmanlaşmış birimlere başvurularak gerekli tedavi sağlanmalıdır ![]() Aşırı asitli ve şekerli yiyecekler mikroorganizmaların etkisini artırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız Ve Diş Sağlığı Nedir Ve Nasıl KorunurDiş Çürümesi için ben çözümü Damla Sakızlı Papatyalı diş macunu işe çözdüm tüm firmalar üretiyor heryerdede var pahalı depil sonuçta Damla sakızının antiseftik etkisi bakterileri yaşatmadığından engelliyormuş araştırdımda bunu buldum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağız Ve Diş Sağlığı Nedir Ve Nasıl Korunurdüzenli diş hekimi kontrolü burada önemli rol oynuyor özellikle dişçiden korkan varsa da bu haberi mutlaka okumalılar, |
![]() |
![]() |
|