Bademli Tart Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tart Tatlı TarifiMALZEMELER 4 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı viski 200 gr çekilmiş badem 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı portakal suyu HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin |
Bademli Tart Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tart Tatlı TarifiBademli Tart [/B]Malzemeler • Eritilmiş Alba 120 g • Ceviz 120 g • Badem 120 g • Fındık 60 g • Yumurta 400 g • Şeker 600 g • Süt 30 g • Vanilya Tarif [/I]Sos Ceviz, badem ve fındığın bir kısmı süsleme için ayrılır Geri kalanlar, fırın tepsisine konularak, fırında 8-10 dakika renk alıncaya kadar pişirilir Daha sonra pişen badem, ceviz ve fındık bıçak yardımıyla kıyılır Başka bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır Bu karışıma vanilya ve eritilmiş Alba eklenir ve tekrar çırpılır Hazırlanan karışıma süt, kırılmış badem, ceviz ve fındık ilave edilerek karıştırılır Tartın Tamamlanması Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır Tartın içi hazırlanan sos ile doldurulur ve 15 dakika 180 °C`de ön pişirmeye tabi tutulur Tart hamuru ile tartın üst yüzeyine saç örgüsü deseni süslemesi yapılır ve üst yüzeye konulan cevizler ile garni tamamlanır Kenar süslemesi yapıldıktan sonra tart tekrar fırına verilir ve 35-40 dakika 180 °C`lik fırında pişirilir Piştikten sonra tartın üzerine pudra şekeri serpilir, malzemesi olarak kullanılabilir |
|