Kolay Elma Tatlısı Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Elma Tatlısı TarifleriKolay Elma Tatlısı Tarifleri Malzemeler 4 Adet elma 1 Paket vanilya 4 Su bardağı su İstediğiniz miktarda diyet şeker Hazırlanışı Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyun Bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın 4 Su bardağı suyu istediğiniz miktarda diyet şekeri ekleyin Kabuklarını soyduğunuz elmaları şekerli suyun içine atın Ağır ateşte dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra elmaları küçük bir tepsiye dizin Çıkardığınız içleri elmaların içine doldurun Üzerlerine bir paket vanilya serpin Elmaların piştiği sudan bir miktar tepsiye dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın NOT : Normal tozşekerle de yapabilirsiniz |
Kolay Elma Tatlısı Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Elma Tatlısı TarifleriKolay Elma Tatlısı Tarifleri Malzemeler 3 Adet elma Yarım limon suyu 1 Çay bardağı su 1 Adet çubuk tarçın Süslemek için : Krem şanti Dövülmüş şamfıstığı Hazırlanışı Elmaların kabuklarını soyun Çekirdek kısımlarını çıkartın Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alıp, elmaları tencereye aktarın 5 Dakika kaynatın Üzerine toz şeker koyup, 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın Daha sonra dilimleyin Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın |
|