Çikolatalı Kareler !! Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Kareler !! Tatlı TarifiÇİKOLATALI KARELER Malzeme: 200gr tereyağı 2 çorba kaşığı süt üzerine: 100 gr parça çikolata 100 gr fındık 1 su bardağı şeker 2 yumurta 200 gr kıyılmış fındık aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Tereyağını, şekeri, yumurtayı, süt paking povvder ve limon kabuğu kendisi ve fındığı karıştırın Unu ilave edin, yoğurun Hamuru rulo haline getirip buzdolabında 2 saat bekletin Çıkardıktan sonra 1 parmak kalınlığında açın Dikdörtgen parçalar kesip tepsiye dizin Isıtılmış fırında pişirin Diğer tarafta çikolatayı bir kabın içinde eritin Bisküvilerin üzerine çikolatayı sürün İri iri kıyılmış fındıkları üzerine serpin |
Çikolatalı Kareler !! Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Kareler !! Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
|