Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, bisküvi, esmer, kişilik, tarifi, tatlı

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi




Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik)

MALZEMELER
1 Adet Ayva
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Kepekli Un
1+1/3 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta
100 gr Margarin
1/2 Paket Kabartma Tozu

HAZIRLANIŞI
Ayvanın kabuğunu soyun Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın Kısık ateşte pişirin Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın
Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın
Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesinYağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın Çukurun içine ayva püresini koyun 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik) Tatlı Tarifi




DONDURMALI CASSATA Malzemeler

1 kg vanilyalı dondurma

1 su bardağı yeşil fıstık

1 su bardağı meyve şekerlemeleri (kiraz, limon, portakal vs)

6 çorba kaşığı file badem

DONDURMALI CASSATA TARİFİ

Şekerlemeleri çok küçük parçalar halinde doğrayın (Şekerlemeleri pastanelerden satın alabilirsiniz) Dondurmayı ikiye bölün Yarısına çekilmiş yeşil fıstıkların 1/3'ünü ilave ederek karıştırın Fıstıklı ve dondurmak karışımı oval ve ala yuvarlak bir kalıba 1 cm kalınlığında serin Buzdolabına koyarak donmasını sağlayın Diğer dondurmanın içine meyve şekerlemeleri çekilmiş yeşil fıstığın kalanını ve file doğranmış bademi ilave ederek karıştırın Hazırlayıp dondurduğunuz diğer kaptaki dondurmanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletinÜçgen dilimleyerek servis edin Şekerleme karıştırdığınız ikinci kısmı karışımın içine likör, konyak veya portakal suyu da ilave edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.