Kolay Badem Tatlısı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Badem Tatlısı TarifiKolay Badem Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 Su bardağı un 125 gr margarin 1 Adet yumurta 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı toz badem 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Adet yumurtanın sarısı Bir tutam tuz Hazırlanışı Unu çukur bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açın Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avucunuzda yassılaştırın Yağlanmış tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin Piştikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis yapın |
|