Şekerpare Tatlısı Yapımı, Şekerpare Tatlısı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare Tatlısı Yapımı, Şekerpare Tatlısı TarifiŞekerpare Tatlısı Yapımı, Şekerpare Tatlısı Tarifi Şekerpare Tatlısı Yapımı,Şekerpare Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 paket oda ısısında margarin 1 çay fincanı pudra şekeri 1 fiske tuz 1 çay kaşığı karbonat 2 tane yumurta 3,5 çay fincanı un Yeteri kadar fındık Şerbeti için; 3,5su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1 paket vanilya 3-4 damla limon suyu Hazırlanışı Yağ,pudra şekeri,tuz,karbonat ve yumurtayı bir kaba alınUnu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar un ilavesiyle yoğurunBütün unu hemen dökmeyinElde yuvarlanıp şekil alan hamur olmuştur15 dakika kadar hamuru dinlendirinYağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamuru koyunFındığı hamurun içine iyice bastırınÜstüne yumurta sürmeyeceğiniz için fındık düşmesin200 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin Şerbeti için olan malzemeleri tencereye alın15 dakika kadar şerbeti kaynatın biraz kıvamlı bir şerbet olsunFırını kapatın tatlıyı içinde 10dakika bırakın,Kaynayan şerbette 10dakika dinlensinFırından çıkan tatlıya kaşık kaşık dökünDibindeki şerbeti arada bir tatlının üstüne gezdirinTatlı en az 4 saat dinlendirip servis yapın NOT;Kaynar şerbet ve sıcak tatlı olunca hamurumsu bir tadı oluyor benim tarif ettiğim şekilde yaparsanız tam şekerpare tadını alacaksınız |
|