Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hamur, işleri, kümbet, pasta, tarifipasta, tarifleri, vişneli

Vişneli Kümbet Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vişneli Kümbet Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Malzemeler:

* 4 yumurta
* 4 kahve fincanı un
* 3 kahve fincanı şeker
* 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

* 200gr margarin (ben tereyağı kullandım ve bir çorba kaşığı koydum 200gr bence çok fazla)
* 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
* 12 çorba kaşığı şeker
* 1 paket vanilya (ben koymadım)
* 1lt süt
* Çekirdekleri çıkartılmış vişne

Sosu için;

* 2 paket krem şanti
* Çekirdekleri çıkartılmış vişne (miktarını bilemiyorum göz kararı)

Hazırlanışı:

1 4 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin Karıştırın
2 Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün Pişirin
3 Kek pişerken kremasını hazırlayın; un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın
4 Pişen keki iki parçaya kesin Bir yarısını yuvarlak bir kasenin içine yerleştirin
5 İçine biraz krema dökün Bir kat vişne dizin Biraz daha krema dökün ve yine vişne dizin bu şekilde kekin içi dolana kadar devam edin
6 Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın Kenarlarını sıkıştırın Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletin 1 gece önceden yaparsanız daha iyi olur
7 Sos için ayrılan çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo veya blenderda çekin
8 Krem şantiyi hazırlayın
9 Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin Üzerine önce krem şantiyi sürün Ardından vişne sosunu dökün Dilimliyip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com