|
|
Konu Araçları |
elmali, hamur, işleri, kolay, pastapasta, tarifleri |
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriElmali Kolay Pasta MALZEMELER 1 Paket petibör bisküvi (aslında bütün malzemeler yapacağınız olan borcama göre değişiyor) 5 elma 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi 3-4 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tarçın 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt hindistan cevizi HAZIRLANMASI Elmaları rendeliyoruz,şekerimizle bir güzel pişiriyoruz ,piştikten sonra tarçınını ve cevizlerimizi ekliyoruz, ben elma ve tarçın uyumuna bayılıyorum çok yakışıyorlar ,elmalı harcımızı soğumaya bırakıyoruz Bisküvilerimizi yumuşaması için süte batırıp borcamımıza bir kat şeklinde diziyoruz,üzerine yapmış olduğumuz elmalı karışımımızı döküyoruz, tekrar bisküvilerimizi süte batırıp,elmalı karışımımızı döküyoruz ,bu işlemi 3-4 defa tekrarlıyoruz,en üstünü bisküviyle kaplıyoruz Üzeri için krem şantiyi ve sütümüzü çırpıp ,bisküvilerimizin üstüne sürüyoruz, hindistan cevizimizide döküp süslüyoruz ve afiyetle yiyiyoruz |
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşlerielmalı kurabiye hamur malzemeleri:
-------------------------------------------------------------------------- Elmalı pasta 3 adet elma 1 paket margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 avuç dövülmüş ceviz Hazırlanışı Harcı için;elmaları soyup rendeleyin1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirinSoğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edinOda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırınYumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ile yumuşak kıvamda bir hamur yapınSonra hamuru merdane yardımıyla açıp bardak ile keserek yuvarlak hamurlar elde edinYapmış olduğumuz harcı yuvarlak hamurların ortasına koyarak ay şekli verin isterseniz hamuru büyük bir daire(yaklaşık 20cm çapında) şeklinde açarak pizza dilimi şeklinde kesin ve harcı geniş olan kısma koyarak rulo yapın180 dereceli fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirinÜzerine pudra şekeri dökerek servis yapınAfiyet olsun -------------------------------------------------------------------- Elmalı Pasta'nın Hamuru için : 250 gram margarin ½ çay bardağı sıvı yağ 6 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı karbonat Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı) Elmalı Pasta'nın İçi için : 4 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ince çekilmiş fındık Elmalı Pasta'nın Üzeri için: Pudra şekeri Elmalı Pasta'nın Tarifi: Margarini eritelim Hamuru yoğuracağımız kaba alıp sıvı yağ, şeker ve yoğurdu koyalım Karbonatı da ilave edip karıştıralım Daha sonra azar azar elenmiş un ekleyerek yoğuralım Koyu kıvamlı nerdeyse sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edelim Hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım Parçanın birini yarım santimetre kalınlığında açalım Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim Diğer parçayı buz dolabına koyalım Bu arada elmaları soyalım ve rendeleyelim Şekeri ve tarçını ilave edip orta ısılı ocağa koyalım Hiç su ilave etmeden ara sıra karıştırarak, yaklaşık 15 dakika kavuralım Elmalı harç ılık hale gelince fırın kabına koyduğumuz hamurun üzerine 1 su bardağı fındığı serpelim,onun üzerine de elmalı harcı yayalım Diğer hamurumuzu buzdolabından çıkartıp elmalı harcın üzerine rendeleyelim Rendelerken hamurdan küçük parçalar kopararak yapmakta fayda var,çünkü elimizin ısısından hamur yumuşuyor ve rendelemek zorlaşıyor Eğer hamuru rendelemekte zorlanırsanız bir kaç kaşık un ilavesi ile kıvamını sertleştirebilirsiniz Tüm hamuru düzgün ve eşit bir şekilde rendeledikten sonra 180C ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar, 40 dakika civarında pişirelim Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim ve dilimleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapalım Elmalı Pastanızı afiyetle yiyiniz ------------------------------------------------------------------------ |
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriben elmalı tatlıları çok seviyorum bende elmalı kek yapıyorum oda çok güzel oluyor yogurtsıvı yağ ve yumurtaile yapılan keke elma ve ceviz eklıyorum çok güzel oluyor çayla bırlikte AFİYET OLSUN |
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler 4 elma 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı su 50 gr margarin 2 yumurta 3 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon rendesi 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı süt Hazırlanışı Elmaları ufak bir tencere veye tavaya rendeleyin 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın Un, kabartma tozu, hindistan cevizi rendesi, limon kabuğu rendesini ekleyin Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırpın vesütü ekleyin ve unlu karışıma ilave edip iyice karıştırın Yağlanmış fırın kalıbına hamuru yayın Üzerine elma püresini yayın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Afiyet olsun ------------------------------------------------------------------------ Elmalı çikolatalı yaş pasta Malzemeler: - 2 katlı sade hazır kek Sosu için - 1,5 su bardağı sıcak su - 2 tatlı kaşığı granüle hazır kahve - 4 adet kesme şeker Kreması için - 1 adet elma - 1 su bardağı damla çikolata - Yarım litre süt - 2 yemek kaşığı un - 4 yemek kaşığı şeker - 1 paket vanilya - 1 su bardağı fındık - 1 adet yumurta - 100 gr margarin Hazırlanışı: Sosu için : Küçük bir tencerede unu, şekeri, yumurtayı sütü koyup, iyice karıştırın Daha sonra tencereyi ateşe otuturup, sos muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz Sos kıvamına geldikten sonra ateşten indirip, içine vanilyayı ve oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, karıştırdıktan sonra sosu soğumaya bırakın Sos soğurken, küçük bir kasede sıcak suyu, hazır granüle kahveyi ve şekeri karıştırıp, servis tabağına aldığınız kekin tabanını kahveli sosun yarısı ile ıslatın Soğuyan sosun içine iri çekilmiş fındıkları karıştırın Sos ile ıslanmış kekin üzerine, fındıklı sosun yarısını koyup, düzeltin Elmanın kabuğunu soyup, ince dilimledikten sonra fındıklı sosun üzerine dizin Kekin ikinci katınıda kalan kahveli sos ile ıslatıp, elmaların üzerine kapatıp, kalan fındıklı sosu üzerine döküp, kaşığın sırtı ile sosun üzerini düzeltiniz En üstünü kalan fındıklar ve damla çikolatalar ile süsleyip, buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis edin ------------------------------------------------------------------------- Elmalı milföy Malzemeler: - 2 adet elma - 2 yemek kaşığı margarin - Yarım çay bardağı portakal suyu - 1 yemek kaşığı bal - Yarım su bardağı şeker - Yarım su bardağı kuru üzüm - 1 su bardağı çekilmiş ceviz - 2 yemek kaşığı esmer şeker - 1 adet yumurta - 1 tatlı kaşığı tarçın - 2 adet rulo milföy Süslemek İçin - pudra şekeri Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları , renkleri dönene kadar kavurunuz Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz Rulo milföyü, bütün olarak tezgaha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm aralığında kısa şeritler halinde kesiniz Elmalı cevizli harçı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir Aynı işlemi kalan 2 Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz(Milföy hamuru yağlı olduğu için) Yumurtayı bir kasede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz |
|