Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmali, hamur, işleri, kolay, pastapasta, tarifleri

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Elmali Kolay Pasta






MALZEMELER

1 Paket petibör bisküvi (aslında bütün malzemeler yapacağınız olan borcama göre değişiyor)
5 elma
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
3-4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi

HAZIRLANMASI

Elmaları rendeliyoruz,şekerimizle bir güzel pişiriyoruz ,piştikten sonra tarçınını ve cevizlerimizi ekliyoruz, ben elma ve tarçın uyumuna bayılıyorum çok yakışıyorlar ,elmalı harcımızı soğumaya bırakıyoruz
Bisküvilerimizi yumuşaması için süte batırıp borcamımıza bir kat şeklinde diziyoruz,üzerine yapmış olduğumuz elmalı karışımımızı döküyoruz, tekrar bisküvilerimizi süte batırıp,elmalı karışımımızı döküyoruz ,bu işlemi 3-4 defa tekrarlıyoruz,en üstünü bisküviyle kaplıyoruz
Üzeri için krem şantiyi ve sütümüzü çırpıp ,bisküvilerimizin üstüne sürüyoruz, hindistan cevizimizide döküp süslüyoruz ve afiyetle yiyiyoruz


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri








elmalı kurabiye
hamur malzemeleri:
  • 1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8-9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • 3-4 damla limon suyu
iç malzemeleri:
  • 3-4 elma, rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş
hazırlanması:[*]Karbonatı limon suyu ile kabartın Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin[*]Elmayı toz şekerle pişirin Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin[*]Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün Önceden ısınmış 180C fırında[*]pişirin Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın

--------------------------------------------------------------------------

Elmalı pasta
3 adet elma
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş ceviz
Hazırlanışı Harcı için;elmaları soyup rendeleyin1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirinSoğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edinOda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırınYumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ile yumuşak kıvamda bir hamur yapınSonra hamuru merdane yardımıyla açıp bardak ile keserek yuvarlak hamurlar elde edinYapmış olduğumuz harcı yuvarlak hamurların ortasına koyarak ay şekli verin isterseniz hamuru büyük bir daire(yaklaşık 20cm çapında) şeklinde açarak pizza dilimi şeklinde kesin ve harcı geniş olan kısma koyarak rulo yapın180 dereceli fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirinÜzerine pudra şekeri dökerek servis yapınAfiyet olsun

--------------------------------------------------------------------



Elmalı Pasta'nın Hamuru için :
250 gram margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)

Elmalı Pasta'nın İçi için :
4 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Elmalı Pasta'nın Üzeri için:

Pudra şekeri

Elmalı Pasta'nın Tarifi:

Margarini eritelim
Hamuru yoğuracağımız kaba alıp sıvı yağ, şeker ve yoğurdu koyalım
Karbonatı da ilave edip karıştıralım
Daha sonra azar azar elenmiş un ekleyerek yoğuralım
Koyu kıvamlı nerdeyse sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edelim
Hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım
Parçanın birini yarım santimetre kalınlığında açalım
Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim
Diğer parçayı buz dolabına koyalım
Bu arada elmaları soyalım ve rendeleyelim
Şekeri ve tarçını ilave edip orta ısılı ocağa koyalım
Hiç su ilave etmeden ara sıra karıştırarak, yaklaşık 15 dakika kavuralım
Elmalı harç ılık hale gelince fırın kabına koyduğumuz hamurun üzerine 1 su bardağı fındığı serpelim,onun üzerine de elmalı harcı yayalım
Diğer hamurumuzu buzdolabından çıkartıp elmalı harcın üzerine rendeleyelim
Rendelerken hamurdan küçük parçalar kopararak yapmakta fayda var,çünkü elimizin ısısından hamur yumuşuyor ve rendelemek zorlaşıyor
Eğer hamuru rendelemekte zorlanırsanız bir kaç kaşık un ilavesi ile kıvamını sertleştirebilirsiniz

Tüm hamuru düzgün ve eşit bir şekilde rendeledikten sonra 180C ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar, 40 dakika civarında pişirelim
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim ve dilimleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapalım

Elmalı Pastanızı afiyetle yiyiniz

------------------------------------------------------------------------


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




ben elmalı tatlıları çok seviyorum bende elmalı kek yapıyorum oda çok güzel oluyor
yogurtsıvı yağ ve yumurtaile yapılan keke elma ve ceviz eklıyorum çok güzel oluyor çayla bırlikte AFİYET OLSUN






Alıntı Yaparak Cevapla

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri





Malzemeler

4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı su
50 gr margarin
2 yumurta
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Elmaları ufak bir tencere veye tavaya rendeleyin 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın Un, kabartma tozu, hindistan cevizi rendesi, limon kabuğu rendesini ekleyin Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırpın vesütü ekleyin ve unlu karışıma ilave edip iyice karıştırın Yağlanmış fırın kalıbına hamuru yayın Üzerine elma püresini yayın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin

Afiyet olsun
------------------------------------------------------------------------

Elmalı çikolatalı yaş pasta

Malzemeler:

- 2 katlı sade hazır kek
Sosu için
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granüle hazır kahve
- 4 adet kesme şeker
Kreması için
- 1 adet elma
- 1 su bardağı damla çikolata
- Yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık
- 1 adet yumurta
- 100 gr margarin

Hazırlanışı:

Sosu için : Küçük bir tencerede unu, şekeri, yumurtayı sütü koyup, iyice karıştırın

Daha sonra tencereyi ateşe otuturup, sos muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz

Sos kıvamına geldikten sonra ateşten indirip, içine vanilyayı ve oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, karıştırdıktan sonra sosu soğumaya bırakın

Sos soğurken, küçük bir kasede sıcak suyu, hazır granüle kahveyi ve şekeri karıştırıp, servis tabağına aldığınız kekin tabanını kahveli sosun yarısı ile ıslatın

Soğuyan sosun içine iri çekilmiş fındıkları karıştırın

Sos ile ıslanmış kekin üzerine, fındıklı sosun yarısını koyup, düzeltin Elmanın kabuğunu soyup, ince dilimledikten sonra fındıklı sosun üzerine dizin

Kekin ikinci katınıda kalan kahveli sos ile ıslatıp, elmaların üzerine kapatıp, kalan fındıklı sosu üzerine döküp, kaşığın sırtı ile sosun üzerini düzeltiniz

En üstünü kalan fındıklar ve damla çikolatalar ile süsleyip, buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis edin

-------------------------------------------------------------------------
Elmalı milföy

Malzemeler:

- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin
- pudra şekeri

Hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları , renkleri dönene kadar kavurunuz

Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz

Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz

Rulo milföyü, bütün olarak tezgaha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm aralığında kısa şeritler halinde kesiniz

Elmalı cevizli harçı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız

Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir

Aynı işlemi kalan 2 Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz(Milföy hamuru yağlı olduğu için)

Yumurtayı bir kasede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz

En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız

Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.