Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Börek Nasıl YapılırBezelyeli Börek nasıl yapılır Bezelyeli Börek tarifi Malzemeler : •Hamur için : •2 su bardağı un •2 adet yumurta sarısı •2 çorba kaşığı sıvıyağ •Yeterince su •Yarım paket margarin •Tuz •Patates püresi için : •2 adet patates •15 çorba kaşığı margarin •Yarım çay bardağı süt •2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri •Tuz •İçine : •1 su bardağı haşlanmış bezelye •1 adet haşlanmış tavuk göğsü •Üzerine : •1 adet yumurta sarısı •2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tarif : •Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırınız •Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurunuz •Hamuru 20 dakikadinlendiriniz •Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparınız •Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açınız •Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürünüz •Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste diziniz •Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste diziniz •5 dk buzlukta bekletiniz •Sonra; hamurları merdane yardımı ile tekrar açınız •Aralarına eritilmiş margarin sürünüz •Üst üste dizerek buzlukta 10 dk daha bekletiniz •Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açınız •Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyiniz •Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyunuz •Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatınız •Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye diziniz •Üzerine 4 cm aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atınız •Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişiriniz •Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapabilirsiniz |
|