Ümit Usta Çilekli Milföy Pastası Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Çilekli Milföy Pastası TarifiÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI Ümit Usta 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı nişasta 500 gr süt 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı vanilya Milföy hamuru 2 çorba kaşığı dolusu Teremyağ Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli Pudra şekeri Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Teremyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım |
|