|
|
Konu Araçları |
böreğipasta, hamur, işleri, tarifleri, zeytin |
Zeytin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriZeytin Böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Malzemeler • 500 gr un, • 25 gr maya, 1 çay kaşığı tuz, • 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı su İç malzemesi: • 250 gr yeşil zeytin, 100 gr kıyma, • Yarım bağ maydanoz, • 3 adet taze soğan, • 2 adet taze sarımsak, • 50 gr ceviz içi, • 1 çay kaşığı kırmızı biber, • 1 çay kaşığı tuz, • 1 paket margarin yağı Tarif Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur Daha sonra diğer malzemeler (soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır HAMURUNUN HAZIRLANIŞI : Verilen Malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir Börek servise hazırdır |
|