Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğipasta, hamur, işleri, tarifleri, zeytin

Zeytin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Zeytin Böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

Malzemeler

• 500 gr un,

• 25 gr maya, 1 çay kaşığı tuz,

• 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı su

İç malzemesi:

• 250 gr yeşil zeytin, 100 gr kıyma,

• Yarım bağ maydanoz,

• 3 adet taze soğan,

• 2 adet taze sarımsak,

• 50 gr ceviz içi,

• 1 çay kaşığı kırmızı biber,

• 1 çay kaşığı tuz,

• 1 paket margarin yağı

Tarif

Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur Daha sonra diğer malzemeler (soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır

HAMURUNUN HAZIRLANIŞI : Verilen Malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir Börek servise hazırdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.