Kolay İsırgan Otlu Ve Enginarlı Börek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay İsırgan Otlu Ve Enginarlı Börek TarifiKolay Isırgan Otlu ve Enginarlı Börek Tarifi Malzemeler 6 enginar 600 gr ısırganotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 soğan Tuz, karabiber Hamur için 2 su bardağı un 50 gr tereyağı 1 su bardağı buzlu su 1 tutam tuz 2 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı çörekotu ISIRGANOTLU ve ENGİNARLI BÖREK TARİFİ Enginarları temizleyin ve limonlu suda hafif haşlayıp süzün Isırganotunu temizleyip doğrayın Soğanları soyup doğrayın Tavada 2 kaşık yağı ısıtıp soğanı kavurun Isırganotunu ekleyip 2 dakika soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Isırganotunu enginarların içine paylaştırın Hamur için, un, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, su, 1 yumurta sarısı ve tuzu çukur bir kapta karıştırıp düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Merdane ile açıp pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak hamur kesin Hamurların ortasına birer enginar yerleştirip kenarlarını kaldırarak bohça şeklinde birleştirin Artan hamurlardan yarım santim kalınlığında şeritler hazırlayıp bohçaların ağız kısmını bağlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın |
|